Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate

Author: Ana Dinu
Actualizat: 23 iul 2022, 12:50
Se prelungeste anul scolar?!
Sursa: Unsplash

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații despre prelungirea anului școlar în România. Ministrul Educației a dezvăluit care este planul. Elevii trebuie să știe asta!

Ministrul Educației a oferit noi informații despre prelungirea anului școlar în România, acesta a dezvăluit planul.

Ministrul Educației, despre prelungirea anului școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în cazul în care elevii, părinții și profesorii vor cădea cu toții de acord că o astfel de măsură este benefică, el o va susține. Totodată, rămâne de văzut dacă o astfel de inițiativă va fi implementată începând cu anul școlar 2021-2022 sau abia din toamna anului 2022.

”Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației (ME) va susține această inițiativă, dar să există o dorință unanimă a tuturor celor implicați.

Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul școlar următor, dorim să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022. Asta da”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru un post de televiziune.

Citeste si: Veste importantă pentru elevi! Se va impune în școli! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Ministerul Sănătății

Elevii și părinții, nemulțumiți de structura anului școlar

Această discuție a pornit după ce mai multe organizații ale elevilor, părinților și din sistemul de educație se arată nemulțumiți de structura anului școlar. Cer autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic.

Organizațiile critică faptul că România are cel mai comprimat an școlar dintre toate statele din UE și cer ca programele remediale să fie extinse pe timpul verii, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.

Structura anului școlar a fost deja modificată în urma discuțiilor ce au avut loc la Ministerul Educației. Astfel, vacanța de primăvară începe pe 12 aprilie și se va încheia pe 4 mai. În cazul elevilor în an terminal, în perioada 12 aprilie-29 aprilie, vor participa la cursuri online.

Anul școlar 2020-2021 se va încheia pe 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Citeste si: Cursurile ar putea fi reluate "față în față" în luna mai. Ministrul Educației: "Este un mare câştig"

Structura anului școlar

Anul şcolar 2021-2022 are 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.

Primul semestru are 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până pe 22 decembrie 2021, iar semestrul al doilea are 20 de săptămâni, între 10 ianuarie şi 10 iunie 2022.

În semestrul I, în perioada 25 – 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

Vacanţa de iarnă este programată în intervalul 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022. Programul “Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 8 – 14 aprilie 2022.

 

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies