Veste importantă pentru elevi! Se va impune în școli! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Ministerul Sănătății

,

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a făcut dezvăluiri despre testarea anti-COVID în școli. Toți elevii trebuie să știe asta.


In articol:

Andreea Moldovan a oferit primele informații despre testarea elevilor anti-covid în școli, dar și despre cum se va desfășura această operațiune.

Anunț important pentru toți elevii

Andreea Moldovan a dezvăluit că această operațiune de testare în școli se poate face cu ajutorul testelor antigen rapide.

Ea a mai subliniat, drept replică pentru ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că rezultatele testelor pe bază de salivă nu pot oferi rezultate clare.

„Noi mergem foarte mult pe metodologia Uniunii Europene. Avem aceste teste antigen rapide nazale, care nu pot să spun că sunt anodine la testare sau ca senzație, dar sunt un exudat nazal. Dacă ne gândim, până să înceapă pandemia, copiii aveau obligativitatea de a duce o serie de rezultate bacteriologice la începerea școlii, la reintrarea în colectivitate. Practic erau exudate nazale sau faringiene luate în diferite circumstanțe. Este un test care nu este invaziv. E un termen care nu e corect folosit, pentru că nu străbate niciun fel de mucoase. Se ia de la nivelul mucoasei nazale și ne dă rezultatul în 15 minute”, a spus Andreea Moldovan.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că acei copii care au simptome trebuie să anunțe medicul de familie, care va trimite un echipaj acasă pentru testare.

”Ne dorim o mobilitate cât mai scăzută a persoanelor cu risc sau infecție Covid”, a mai spus Andreea Moldovan. 

Toti elevii trebuie sa stie
Testarea anti-covid în scoli[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunt de ultima ora despre vacanţa de vară! Ce a declarat fostul ministru al Educaţiei

Ministrul Educației, despre testarea în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că în 2 luni de școală au fost utilizate 2% din testele antigen puse la dispoziție în școli.

”Două au fost cauzele acestui insucces major: 1. Lipsa de personal medical sau indisponibilitatea acestuia pentru administrarea testelor antigen rapide.2. Acest tip de teste sunt considerate de foarte mulţi părinţi ca fiind „invazive”/ traumatizante pentru copii, mai ales pentru cei de vârstă mică. Drept urmare, părinţii nu şi-au dat acordul pentru testarea în acest fel. Soluţia este utilizarea unor teste non-invazive care înlătură cele două neajunsuri (nevoia de administrare de către personal medical şi reticenţa părinţilor cu privire la exprimarea acordului absolut necesar pentru elevii minori).

Testele antigen rapide rămase (peste 1 milion) ar putea fi redirecţionate pentru testarea adulţilo.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Când ar putea fi redeschise toate școlile din România? Ministrul Educației, noi precizări: „Să se respecte doar trei condiții!”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunt de ultima ora despre vacanţa de vară! Ce a declarat fostul ministru al Educaţiei

Dan Barna, în lacrimi la tv (VIDEO)

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Când ar putea fi redeschise toate școlile din România? Ministrul Educației, noi precizări: „Să se respecte doar trei condiții!”

Anunțul momentului! Toți elevii se întorc în bănci din 3 mai. Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce condiții vor trebui respectate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies