ULTIMA ORĂ! S-au suspendat orele în mai multe școli, din cauza COVID-19! Elevii nu mai merg la școală!

,
Mai multe școli și-au suspendat activitatea de predare față în față din cauza noului coronavirus
Mai multe școli și-au suspendat activitatea de predare față în față din cauza noului coronavirus [Sursa foto: PixaBay]

Din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile au decis să suspende cursurile față în față în mai multe școli. Astfel, elevii nu mai merg la școală, iar cursurile se desfășoară în mediul online.


In articol:

De la începutul lunii martie și până în prezent, mai multe școli din România și-au suspendat activitatea de predare față în față, decizia fiind luată după ce au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Ce anunț a făcut Ministerul Educației?

Peste 200 de clase/ grupe s-au întors la predarea online. Câte persoane au fost depistate cu coronavirus?

Prin intermediul unui anunț oficial, Ministerul Educației a anunțat că 209 clase/grupe au suspendat actitvitatea de predare față în față în intervalul 1-10 martie, totul după ce numărul persoanelor confirmate cu coronavirus a crescut considerabil. 

De la începutul lunii martie și până în prezent, mai mulți elevi au fost confirmați cu COVID-19, dar au apărut cazuri noi și în rândul cadrelor didactice. Ministerul Educației a menționat că în perioada 1-10 martie, 376 de elevi şi preşcolari au fost confirmaţi cu COVID-19, dar și 545 de persoane care lucrează în sistemul de educație au fost testate pozivit cu noul coronavirus. 

Citeste si: Anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății! Ce se va întâmpla în România în perioada martie-aprilie 2021?

Chiar dacă multe școli au fost închise, iar elevii își continuă cursurile în mediul online, Ministerul Educației a precizat că numărul total al angajaților din sistemul de educație care s-au vaccinat până miercuri, 10 martie 2021, ora 19:00, este de 123.059,

mai bine de 35% din numărul total. 

"Numărul angajaţilor din învăţământ vaccinaţi în perioada 24 februarie- 10 martie, ora 19,00, în centre dedicate personalului din învăţământ este de 63.769, faţă de programarea iniţială, de 60.000 de persoane.", au transmis reprezentanții Ministerului Educaţiei, potrivit agerpres.ro.

În mai multe unități de învățământ din România, cursurile se desfășoară în mediul online
În mai multe unități de învățământ din România, cursurile se desfășoară în mediul online[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit informațiilor oficiale venite din partea autorităților, numărul românilor care s-au infectat cu noul coronavirus a fost în creștere în ultima perioadă, lucru care a dus la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și introducerea unor noi restricții.

Mai exact, începând de duminică, 14 martie 2021, românii nu vor mai putea ieși din case în intervalul 22:00-05:00 sau dacă o vor face vor fi nevoiți să aibă un motiv foarte bine întemeiat și să completeze o declarație pe proprie răspundere.

Mai mult, restricții vor fi și în stațiunile montane, acolo unde unitățile de cazare vor funcționa doar la 70% din capacitatea maximă.

Citeste si: Persoanele imunizate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 pot renunta la purtarea mastii in spatii inchise! Iata in ce conditii!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Medicamentul care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de o mare companie farmaceutică: „Suntem încurajaţi de aceste rezultate!”

Mai bine mai târziu decât niciodată - CFR, aplicație pentru achiziția de bilete online

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Noile restricţii propuse ACUM de CNSU. Mare atenţie când ieşiţi afară sau unde plecaţi!

Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies