Cursurile ar putea fi reluate "față în față" în luna mai. Ministrul Educației: "Este un mare câştig"

,
cursuri ”față în față”
Ministrul Educaţiei, despre reluarea cursurilor ”față în față” în luna mai, după vacanța de primăvară[Sursa foto: pexels]

Începând de vineri, 2 aprilie, elevii intră în vacanța prelungită de primăvară timp de o lună.


In articol:

Ministerului Sănătății a propus ca vacanța de primăvară să fie relungită, pentru a reduce mobilitatea populației. Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, în luna aprilie este așteptat un vârf al numărului de cazuri de infectare. 

curs online
Cursurile ar putea fi reluate faţă în faţă![Sursa foto: pexels]

Citeste si: Anunțul momentului! Toți elevii se întorc în bănci din 3 mai. Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce condiții vor trebui respectate

Cursurile ar putea fi reluate faţă în faţă

În funcție de scenariul în care este fiecare localitate în parte, în luna mai, după ce se temină vacanța de primăvară, elevii vor reveni la cursuri. 

Sorin Cîmpeanu a mai declarat că la sârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, ministerul va avea suficiente argumente ca să ceară prezența fizică în școli a tuturor elevilor, potrivit România TV.

Citeste si: Anunţ oficial pentru toţi elevii şi profesorii! Se modifică structura anului școlar? Sorin Cîmpeanu: "Trebuie să ne adaptăm rapid"

„Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r.

de angajaţi din educaţie vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ.

Prim-ministrul şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat, care să nu necesite personal medical, care să fie uşor de acceptat pentru părinţi, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii.

Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică.

Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig", a spus în urmă cu câteva zile ministrul Educaţiei la Digi 24, potrivit Agerpres.

Citeste si: Cum pot merge la școală elevii din localitățile carantinate? Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu

Vacanțele de primăvară vor fi după cum urmează:

  • Pentru elevii din clase non-terminale (toți exceptând clasa a VIII-a și a XII-a): 2 aprilie- 4 mai
  • Pentru elevii din clasele terminale: 2-11 aprilie/ 30 aprilie- 9 mai (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai)
  • Evaluarea Națională are loc între 22-25 iunie. Bacalaureatul are loc între 28 iunie- 1 iulie. 

Potrivit ordinului de ministru de la începtului săptămânii, grădinițele pot rămâne deschise, cu avizul DSP, pentru „activități educaționale”.

„În perioada vacanţelor, în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar se pot organiza activităţi educative cu copiii, cu prezență fizică, cu avizul direcţiei de sănătate publică”, se precizează în ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar.

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se aplică de ASTĂZI! Se impun restricții dure pentru românii din aceste localitati

Iohannis și Orban, cu mâna la inimă, în timpul imnului: Florin Cîțu a refuzat

Ion Țiriac o distruge pe Andreea Marin! Dezvăluiri intime fără precedent: ce făcea Zâna în secret

Carantină de noapte în București?! Care sunt restricțiile care vor fi impuse? Ce s-a discutat în cadrul ședinței CMBSU

Câți elevi s-au infectat cu coronavirus, după două săptămâni de la deschiderea școlilor în România? Lista localităților unde se va face școală online

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies