Cea mai bună veste pentru elevii care vor susține examenul de Bacalaureat 2021. A fost adoptată o ordonanță de urgență și se renunță la această probă!

,
Anunț oficial despre examenul de Bacalaureat 2021
Anunț oficial despre examenul de Bacalaureat 2021[Sursa foto: unsplash]

Vești bune pentru elevii de liceu care se pregătesc pentru a susține examenul de Bacalaureat în această vară. Ce probe nu vor mai susține elevii de clasa a XII-a în acest an?


In articol:

Examenul de Bacalaureat din acest an vine cu surprize pentru elevii de clasa a XII-a. În contextul actual provocat de pandemia de coronavirus, Guvernul a adoptat o  ordonanță de urgență prin care s-a decis renunțarea la anumite probe.

Despre ce este vorba?

Cum va arăta examenul de Bacalaureat 2021? Lista probelor care vor fi echivalate cu mediile din cei patru ani de liceu

Pentru că a fost un an dificil pentru elevi și cu foarte multe pierderi, după cum chiar ministrul Educației a recunoscut, Guvernul a luat decizia de a modifica structura examenului de Bacalaureat din acest an. Astfel, dacă până acum elevii susțineau atât probe orale de competențe, cât și probe scrise, în acest an, probele orale de competențe vor fi echivalate cu mediile pe care elevii le-au avut la materiile respective în timpul celor patru ani de liceu, potrivit digi24.ro.

Nu este pentru prima oară când se ia o astfel de decizie, ci și în anul școlar anterior s-a procedat astfel, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern prevede echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor, după cum urmează:

 

  1. proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  2. proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
  3. proba
    de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
  4. proba de evaluare a competenţelor digitale.

Citeste si: Elevii s-au reîntors în bănci! Care sunt cele două scenarii după care funcționează școlile?

Autoritățile nu au anunțat procedura exactă pentru echivalarea probelor de evaluare a competențelor, însă având în vedere că în urmă cu un an a fost luată aceeași decizie, există șanse mari ca lucrurile să se întâmple la fel.

În 2020, singurii elevi care au mers la școală pentru evaluarea competențelor au fost cei care nu au studiat tehnologia informației și a comunicațiilor în cei patru ani de liceu.

În acest an, elevii de clasa a XII-a nu vor mai susține probele de evaluare a competențelor
În acest an, elevii de clasa a XII-a nu vor mai susține probele de evaluare a competențelor[Sursa foto: unsplash]

Pentru că în cadrul probelor de evaluare a competențelor elevii primeau calificative, în urmă cu un an, autoritățile au alcătuit o grilă de notare pentru a stabili acest lucru. 

Astfel, la limba română sau maternă, cei cu media între 5 și 6,99  au fost considerați „utilizatori medii”, elevii cu media între 7 și 8,49 au fost considerați „utilizatori avansați”, iar cei cu media între 8,50 și 10 au primit calificativul

„utilizator experimentat”.

Pentru competențele lingvistice într-o limbă străină, calificativele au fost acordate astfel:

  1.  nivel A1- pentru media cuprinsă între 5 și 5.99
  2. nivel A2 -pentru media cuprinsă între 6 și 6,99
  3. nivel B1- pentru media cuprinsă între 7 -8,49
  4. nivel B2 – pentru media cuprinsă între 8,50 și 10.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Anunt de ultima ora despre vacanţa de vară! Ce a declarat fostul ministru al Educaţiei

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Contestație Simulare Bacalaureat 2021. Cum poți depune contestațiile

Rezultate Simulare Bacalaureat 2021. Vezi ce notă ai luat online pe edu.ro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies