Ministrul Educației, anunț oficial despre examenele naționale: „Dacă nu am face acest lucru ar însemna...”

,
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre felul în care se vor desfășura examenele naționale în acest an. Ce ar trebui să știe elevii din anii terminali?


In articol:

Chiar dacă pandemia de coronavirus a schimbat felul în care se desfășoară cursurile, unele ore fiind predate în continuare în mediul online, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că examenele naționale vor avea loc, însă că vor fi modificări în ceea ce privește materia.

Ministrul Educației, anunț important pentru elevii din anii terminali. Ce schimbări apar în cazul examenelor naționale?

În acest an, examenele naționale se vor desfășura respectând regulile de igienă, astfel încât sănătatea elevilor și cea a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Chiar dacă structura examenelor va rămâne aceeași, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vor exista modificări în ceea ce privește materia pe care elevii de clasa a VIII-a, dar și cei de clasa a XII-a o vor avea de pregătit pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. 

Astfel, ministrul Educației a menționat că se va face o selecție a materiei în acest an, având în vedere că elevii nu au avut parte de același sistem de predare, iar anumite informații nu au putut fi predate așa cum s-ar fi întâmplat în cazul în care orele de curs s-ar fi desfășurat în unitățile de învățământ.

Citeste si: Ministerul Sănătății: Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

„Sunt optimist din construcție.

Mă aștept să fie cel puțin la fel de bune (n.r rezultatele la examene), dacă nu chiar mai bune decât cele de anul trecut.

Nu se coboară ștacheta, se adaptează tematica la specificul acestui an. Nu se coboară gradul de dificultate, însă se triază materia, pentru că da că nu am face acest lucru ar însemna  că am negat ceea ce s-a întâmplat, ceea ce vedem cu toții.

Acest an școlar nu a fost normal. Predarea online, în orice situație, în orice stat generează pierderi. Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi, pentru că noi nu am fost pregătiți – avem și noi circumstanțe atenuante – să asigurăm o predare așa cum se cuvine elevilor. O spun cu toată răspunderea.” ,  a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Ministrul Educației a anunțat că  vor exista schimbări în ceea ce privește materia pentru examenele naționale din 2021
Ministrul Educației a anunțat că vor exista schimbări în ceea ce privește materia pentru examenele naționale din 2021[Sursa foto: Unsplash]

Chiar dacă materia va fi triată, ministrul Educației a ținut să precizeze că acest lucru nu înseamnă că probele vor fi mai ușoare comparativ cu anii trecuți, motiv pentru care

examenele ar trebuie tratate cu maximă responsabilitate. Sorin Cîmpeanu se așteaptă ca rezultatele obținute de elevi să fie la fel de bune ca în anii trecuți. 

Citeste si: Ministrul Educației consideră că este nevoie de educație sexuală în școli: "Este o disciplină..."

 

Citește-ne pe

Citește și:

SE ÎNCHID DIN NOU școlile? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți elevii

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Scandal uriaș la Școala Centrală! Un profesor, acuzat că a apărut în lenjerie intimă la orele online!

Când au loc simulările la Bacalaureat. Calendarul examenelor de pregătire

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies