Ministerul Sănătății: Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

,
Elevii la orele de sport
Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

Ministerul Sănătății a decis ca elevii nu renunță la masca de protecție în timpul orelor de educație fizică.


In articol:

Pe 1 martie 2021, Ministrul Educației a solicitat Ministerului Sănătății, ca în timpul orelor de educație fizică care se desfășoară în sălile de sport sau afară, elevii să nu mai fie obligați să poarte masca de protecție. Însă, Ministerul Sănătății a respins solicitarea.

elevi
Elevii vor trebui să poarte mască la orele de educație fizică.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Românii care vor intra în carantină de astăzi, 4 martie. Ordinul a venit din partea Prefectului

Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a menționat că restricțiile vor rămâne, deoarece „nu se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”. Cu toate acestea, Andreea Moldovan nu a făcut referire directă la educația fizică în aer liber.

 “O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică. În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată. Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.

Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei/ claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun. Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”, a subliniat Ministerul.

Citeste si: Un elev de clasa a 3-a, umilit de învățătoare, după ce i-a oferit un mărțisor! Băiețelul refuză să mai meargă la școală

Reanalizarea obligativității purtării măștilor 

Sorin Cîmpeanu a cerut Ministerului Sănătății să reanalizeze obligativitatea purtării măștilor de protecție la orele de educașie fizică care se desfășoară afara sau în sălile de sport. În acest sens, Ministrul a menționat că a transmis o analiză primită de la Comisia Europeană, potrivit Digi 24.

„Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni,

există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior.

Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil- sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice-, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, practic, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, spunea Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății a refuzat solicitarea lui Sorin Cîmpeanu 

După ce a respins solicitarea lui Sorin Cîmpeanu, Ministerul Sănătății a precizat că se poate renunța la masca de protecție doar afară și numai dacă elevii păstrează distanța. În schimb, în sălile de sport, masca rămâne obligatorie.

Citeste si: Până când va trebui să purtăm masca de protecție? Florin Roșu: "Va deveni un accesoriu până în anul..."

Ministerul a respins solicitarea, deoarece numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul elevilor a crescut. În perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

 

  • 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
  • 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
  • 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021;

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Educației consideră că este nevoie de educație sexuală în școli: "Este o disciplină..."

Ministrul Educației: 'Am fost somați și amenințați să oprim această campanie de informare'

Irisha BATUTA MAR de un barbat! A fost hartuita! Ce s-a intamplat la Survivor Romania

Până când va trebui să purtăm masca de protecție? Florin Roșu: "Va deveni un accesoriu până în anul..."

SE ÎNCHID DIN NOU școlile? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți elevii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies