Reguli noi pentru elevii din Capitală! Cum merg copiii la școală de astăzi, 8 martie

,
elevi
Reguli noi pentru elevii din Capitală.

Buxureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, începând de astăzi, 8 martie, vor intra în vigoare noile reguli..


In articol:

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București vine cu reguli noi aplicate începând de astăzi, 8 martie, în ceea ce privește desfășurarea cursurilor în grădinițe, clasele pregătitoare, gimnaziu și liceu.

Elev
Cum merg copiii la școală de astăzi, 8 martie.

Citeste si: E oficial! Capitala a intrat în scenariul roșu. Raed Arafat explică de ce se închid restaurantele

Reguli noi pentru elevii din Capitală

Având în vedere că Bucureștiul este în scenariul roșu  privind pandemia de coronavirus se vor aplica reguli noi, conform Capital.

– Grădiniță: Participarea zilnică, cu prezență fizică, a tuturor preşcolarilor (adică copiii din grădinițe)

– Școli primare cu clasele pregătitoare – clasa a IV-a: Participarea zilnică, cu prezență fizică, a tuturor elevilor din învăţământul primar;

Citeste si: Bilanț coronavirus 8 martie 2021: Crește numărul deceselor! Număr alarmant de pacienți la ATI!

Clasele terminale care se pregătesc de examene: Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;

– Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a: Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din aceste clase.

Instrucțiuni pentru aplicarea noilor reguli

De asemenea, Ministerul Educației a transmis un set de instrucțiuni către inspectoratele școlare privind aplicarea noilor reguli în scenariul roșu.

În documentul, semnat de către secretarul de stat Sorin Ion, scrie că școlile sunt obligate să asigure accesul la educație pentru toți preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar, respectând toate normele de protecție, în funcție de scenariul în care se regăsește fiecare  școală.

" În cazul funcționării unității de învățământ preuniversitar în scenariul 3 (scenariul roșu), pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal, raportat la art. 63 din legea educației naționale activitățile didactice se vor realiza cu prezența fizică a maximum 15 elevi/clasă pentru gimnaziu/clasa a VIII-a și maximum 17 elevi/clasă pentru clasele terminale din învățământul liceal, profesional și postliceal.

Actele normative nu impun restricții numerice pentru învățământul preșcolar și învățământul primar organizat în școli care funcționează în scenariul roșu.

Pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal, care nu participă fizic la cursuri, indiferent de motiv, în școli care funcționează în scenariul 3 și care depășesc pragul de 15, respectiv 17 elevi prezenți fizic în clasă, unitatea de învățământ preuniversitar este obligată să asigure organizare activităților de predare învățare evaluare online, iar elevii se participe

la acestea; conducerile unităților de învățământ vor identifica/adapta fiecărei situații, soluții adecvate pentru asigurarea procesului educațional online", potrivit documentului citat.

Citeste si: Noi restricții în Capitală! Bucureștiul este în scenariul roșu. Ce nu vor mai putea face bucureștenii de acum

Mai mult, documentul mai prevede și aspecte privind prezența fizică la orele remediale. 

"Prezența fizică în scopul participării în ore la orele remediale este permis în toate unitățile de învățământ care organizează cel puțin o grupă de învățământ remedial, pentru toți elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele și toate școlile, indiferent de scenariul în care funcționează, cu excepția celor situate în localitățile carantinate)."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noua tulpina sud-africana de coronavirus a ajuns si in Romania! Au fost confirmate primele cazuri!

Accident pe Autostrada A1 - Sunt opt victime, intervin patru ambulanţe SMURD

Irisha BATUTA MAR de un barbat! A fost hartuita! Ce s-a intamplat la Survivor Romania

Vești proaste! Sunt la un pas de carantină. Primarul a făcut anunțul. Ce oraș ar putea intra în izolare

Tot mai multe localitati au intrat deja in scenariul rosu, iar o comuna din judetul Olt a fost carantinata! Iata unde se inchid scolile!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies