Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...” Ce urmează după Paște?

,
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț important referitor la desfășurarea cursurilor după vacanța de Paște pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a. Ce a anunțat?


In articol:

În prezent, elevii sunt în vacanța de primăvară, o vacanță prelungită în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. După Paște, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, își dorește ca numărul elevilor care se întorc în bănci să fie cât mai mare.

Ce a spus despre elevii din anii terminali?

Ministrul Educației, noi precizări pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a 

Școlile din România s-au închis și au trecut la predarea online în contextul în care numărul cazurilor noi de coronavirus era în creștere, iar școlile puteau reprezenta un loc unde noul coronavirus se putea răspândi cu rapiditate. Având în vedere că numărul de infectări cu COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni, ministrul Educației propune ca elevii să revină fizic la școală, acolo unde se poate.

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a precizat că elevii din anii terminali, mai exact cei de clasa a VIII-a și a XII-a, ar trebui să se întoarcă în bănci după vacanța de Paște. Ministrul Educației a subliniat că numărul de îmbolnăviri din școli este de 10 ori mai mic decât media generală, ceea ce înseamnă că redeschiderea școlilor nu ar trebui să reprezinte un pericol. În plus, Sorin Cîmpeanu a solicitat teste non-invazive pentru elevi și profesori, acestea urmând să fie făcute atunci când există contacți ai unui caz confirmat la școală. 

Citeste si: Anunțul momentului! Elevii se întorc fizic la școală din 4 mai?! Ministru Educației a dezvăluit totul. Cum se vor desfășura cursurile după Paște

„Atâta vreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de zece ori mai mic decât media generală.”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit alephnews.ro.

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a ar urma să se întoarcă în bănci după vacanța de primăvară
Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a ar urma să se întoarcă în bănci după vacanța de primăvară[Sursa foto: unsplash]

Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a urmează să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, iar revenirea în bănci ar

reprezenta un plus pentru elevi, având în vedere că aceștia s-ar putea pregăti mult mai bine pentru a obține rezultate cât mai bune.

Se pare că propunerea ministrului Educației este văzută cu ochi buni și de elevi, aceștia considerând că redeschiderea școlilor ar reprezenta un prim pas spre normalitate.

„Dacă ne-am întoarce fizic cred că ar fi, de fapt, primul pas spre normalitate. Ne-ar prinde bine, având în vedere că se apropie examenele naționale, adică, cumva, ne reintrăm în ritmul pe care îl aveam până la momentul martie 2020”,  este de părere o elevă de clasa a XII-a.

Citeste si: Anunț oficial! Se redeschid școlile! Unde s-a luat decizia

 

Citește-ne pe

Citește și:

Școala online va continua și după finalul pandemiei! Ce a declarat Ministrul Educației

ULUITOR - Petrom și Romgaz vând gazele cu 50% mai scump decât Gazpromul din Rusia

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

Ce riscă profesorii care nu se vaccinează anti-Covid-19? Ministrul Educației: „Colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor...”

Vești proaste din partea Ministerului Educației: „Devine o problemă de securitate naţională...” Ce anunț a făcut ministrul Sorin Cîmpeanu?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies