Anunțul momentului! Elevii se întorc fizic la școală din 4 mai?! Ministru Educației a dezvăluit totul. Cum se vor desfășura cursurile după Paște

,
Ministerul Educatiei, despre deschiderea scolilor
Se deschid scolilie din mai ?![Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației a declarat joi seară, că speră ca pe 4 mai, când elevii revin la cursuri să fie permisă prezența mai multor copii la orele fizice decât înainte de vacanță.


In articol:

Elevii ar putea reveni fizic la școală după Paște, așa cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, însă numai în anumite condiții. Ce măsuri vor trebui respectate pentru ca elevii să revina la școală din 4 mai?

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la școală după Paște

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că revenirea la școală după vacanța de Paște va avea loc „cel puțin după scenariile cunoscute, verde, galben, roșu”. Oficialul statului a mai precizat că săptămâna viitoare se va face o analiză, ținând cont de evoluția ratei de infectare, pentru a se stabili dacă se poate permite creșterea numărului de elevi care să revină la cursurile fizice.

Ministerul Educatiei, despre deschiderea scolilor
sorin Cîmpeanu, despre revenirea elevilor la scoala

”Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu. Săptămâna viitoare va fi făcută o analiză, o fotografie de moment, din perspectiva ratei de infectare, ca să vedem dacă ne putem permite prezență fizică mai mult decât în scenariile deja anunțate”, a spus Sorin Cîmpeanu la un post de televiziune.

Citeste si: Ce se întâmplă cu școlile după 4 mai? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Am solicitat astăzi să...”

Ministrul a fost întrebat dacă își dorește ca elevii să revină la școală într-un număr cât mai mare după vacanță.

”Dacă situația epidemiologică ne permite. Și acest lucru îl vor aprecia cei cu competență în domeniu. Noi vom propune acest lucru”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educatiei, despre deschiderea scolilor
elevii se intorc in banci din 4 mai?[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că aproape 50% dintre profesori sunt vaccinați, totodată, el a mai spus că încă sunt cadre didactice care nu folosesc platforma de vaccinare. Ministrul s-a arătat nemulțumit de nivelul de testare din școli.

„Nivelul de testare în scoli a fost infim. Nu s-a făcut testare în şcoli. Măcar să reuşim să testam elevii cu simptome si pe cei care au fost contact direct cu o persoana confirmata cu covid.

la fel şi profesorii. Sunt colegi care nu stiu să folosească platforma de vaccinare”,  a precizat Cîmpeanu.

Citeste si: Școala online va continua și după finalul pandemiei! Ce a declarat Ministrul Educației

Școlile s-ar putea deschide oficial din septembrie

În ceea ce privește revenirea la școală din septembrie, pentru anul școlar 2021-2022, ministrul Educației a precizat că speră ca școlile să fie deschise în condiții normale.

Ministerul Educatiei, despre deschiderea scolilor
Se deschid scolile din septembrie[Sursa foto: PixaBay]

”Sunt multe elemente care ne îndreptățesc să sperăm la acest lucru. În primul rând, pronosticul, programarea cu privire la numărul persoanelor vaccinate”, a mai spus ministrul educației.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă cu școlile după 4 mai? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Am solicitat astăzi să...”

ULTIMA ORĂ Incendiu într-un apartament, 14 persoane au fost evacuate

Advăruri nespuse despre Ana Porgras. Cum și-a înșelat aceasta antrenorii? La fel a făcut și cu Zanni. Detalii neștiute până acum (EXCLUSIV)

Începe vaccinarea anti-covid la medicul de familie. Iată cum se va proceda

Școala online va continua și după finalul pandemiei! Ce a declarat Ministrul Educației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies