Începe vaccinarea anti-covid la medicul de familie. Iată cum se va proceda

,
Vaccinul anti-COVID
Începe vaccinarea anti-covid la medicul de familie.[Sursa foto: PixaBay]

La începutul lunii mai va începe vaccinarea anti-coronavirus în cabinetele medicilor de familie. Cum se va proceda?


In articol:

Potrivit ultimelor informații, imunizarea anti-Covid-19 în cabinete va începe în aproximativ două săptămâni, fiind folosit pentru moment un singur ser.

Vaccinarea anti-coronavirus
Vaccinarea anti-coronavirus, în curând disponibilă la medicul de familie.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O noua tulpină de coronavirus a ajuns în Europa! Cât de periculoasă este de fapt mutația COVID din India?

Vaccinarea anti-coronavirus   

Vaccinarea anti-coronavirus va fi curând disponibilă direct în cabinetele medicilor de familie. Mai exact, începând cu data de 4 mai, românii vor putea merge direct la cei care îi au în evidență pentru a se imuniza împotriva covid-19.

Cei care doresc să se imunizeze nu vor mai fi nevoiți să se înscrie pe platformă, iar serul folosit va fi de la AstraZeneca, fiind cel mai ușor de păstrat în condițiile existente în clinici, adică la temperaturile date de un frigider normal.

Citeste si: Anunțul momentului despre ridicarea restricțiilor! Când va reveni România la normalitate?

"În cabinetele medicilor de familie pot fi folosite doar vaccinuri care pot fi ținute la temperatura din frigider. De aceea, există două opțiuni pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, AstraZeneca și Johnson&Johnson. Fiecare medic de familie își va stabili programul de vaccinare, în afara orelor obișnuite de lucru", a spus Valeriu Gheorghiță în urmă cu câteva zile.

Autoritățile doreau ca serul folosit în cabinetele de medicină de familie să fie cele noi, de la compania Johnson&Johnson, însă Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că abia marți, 20 aprilie, se va trimite avizul pentru folosirea acestui tip de ser la scară mai largă.

Totodată, pacientul trebuie să se înscrie pe lista medicului de familie, pentru a putea beneficia de acest tip de vaccinare.

Mai mult, după vaccinare, orice reacție adversă trebuie, de asemenea, transmisă tot medicului de familie, aceștia primind, ulterior procedurii, o adeverință conform căreia au fost vaccinați.

Dozele de vaccin vor fi distribuie cabinetelor de medicină de familie de către Direcțiile de Sănătate Publică, potrivit spynews.ro.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca, ar putea fi eliminat de încă o țară! Ce stat a luat decizia

În funcție de câte persoane înscrise sunt, medicii comunică necesarul, iar DSP-ul livrează necesarul pentru fiecare cabinet în parte. Serul cu care vor fi imunizați cei care vor dori să se înscrie pe listele medicilor de familie este, în principal, cel de la AstraZeneca.

Vaccinarea din cabientele medicilor de familie a început deja în județul Timiș, în cadrul unui proiect-pilot care a avut ca scop asigurarea că acest lucru este posibil. În campanie s-au înscris 50 de medici din oraș, primind, inițial, 5.000 de doze de vaccin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Momentul mult așteptat de toți românii! Restricțiile vor fi ridicate de la 1 iunie?! Anunțul a fost făcut

Ucraina și Rusia au căzut la înțelegere: Pe cine a dat Kievul la schimb cu 17 prizonieri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunțul momentului! Persoanele vaccinate anti-COVID în străinătate au posibilitatea să facă rapelul în România. Ce pași trebuie să urmați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies