Vaccinul AstraZeneca, ar putea fi eliminat de încă o țară! Ce stat a luat decizia

,
astra zeneca norvegia
Vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminat nu doar din Danemarca, ci și Norvegia

După ce autoritățile din Danemarca au decis să retragă vaccinul AstraZeneca, iată că și Norvegia ar urma sa ia aceeași măsură.


In articol:

In ciuda tuturor avizelor emise de  Agentia Europeana pentru Medicamente  (EMA) si de  Organizatia Mondiala a Sanatatii, care au sustinut utilizarea in continuarea a vaccinului produs de AstraZeneca, in Danemarca, directorul Agentiei Nationale de Sanatate, Soren Brostrom, a anuntat in cadrul unei conferinte de presaa, ca se renunta definitiv la  vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Norvegia ar putea renunța la administrarea vaccinului AstraZeneca

Danemarca a fost prima țară care a renunțat definitiv la imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca. După această măsură, se pare că și Norvegia ar putea să ia aceeași decizie, la recomandarea Institutului de Sănătate Publică din Norvegia

Norvegia a primit aceeași recomandare, la doar o zi după ce Danemarca a anunțat că va retrage definitiv vaccinul  AstraZeneca din centrele locale de vaccinare.

„Acum există mai multe informații despre legătura dintre vaccinul AstraZeneca și incidentele rare și grave de trombocite scăzute, cheaguri de sânge și hemoragii. Știm mai multe decât știam în martie, când Norvegia a decis să folosească în continuare acest ser“, a spus Geir Bukholm, director la Institutul Național de Sănătate Publică din Norvegia, potrivit  euronews.com.

„Pe baza acestor date, am ajuns la recomandarea de a elimina vaccinul AstraZeneca din programul național de imunizare din Norvegia“, anunță Bukholm.

Decizia ar putea întârzia campania de vaccinare din țară cu aproximativ două săptămâni. Directorul Institutului Național de Sănătate Publică din Norvegia a mai precizat că nu a fost ușor să ajungă la această recomandare, dar este „un pas necesar“.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu vaccinul AstraZeneca? Valeriu Gheorghiță: „Se poate ajunge la orice scenariu.”

Danemarca, prima țară care a renunțat la vaccinul AstraZeneca

Danemarca a devenit prima țară din Uniunea Europeana care a renuntat definitiv la vaccinarea populatiei cu serul produs de laboratorul suedezo-britanic, AstraZeneca, potrivit  news.ro

Potrivit autoritatile sanitare daneze, circa 150.000 de persoane care au fost deja vaccinate cu o doza de AstraZeneca-Oxford. Ei vor primi, la rapel, un alt vaccin.

Desi Agentia Europeana pentru Medicamente a transmis un avis favorabil in privinta administrarii vaccinului AstraZeneca, Danemarca a mentinut suspendarea vaccinarii cu acest ser, la fel ca si o alta tara vecina, Norvegia, si totodata au continuat sa faca cercetari pentru a descoperi  legatura dintre cazurile cu efecte secundare grave si vaccinare cu AstraZeneca.

In Danemarca s-au inregistrat doua cazuri grave de tromboza, in urma vaccinarii cu serul AstraZeneca, dintre care unul s-a soldat cu decesul pacientului, in conditiile in care ambele victime erau sanatoase inainte de administrarea vaccinului.

Citeste si: Prima tara din UE care renunta definitiv la vaccinarea cu serul AstraZeneca din cauza efectelor secundare!

Multe tari din Uniunea Europeana au suspendat in luna martie folosirea vaccinului, dar apoi au reluat-o stabilind o limită de varsta pentru persoanele imunizate.

Citeste si: Este oficial! Imunizarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a verifica locurile disponibile din centrele de vaccinare

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Vaccinarea cu Pfizer se va face cu trei doze? Ce au declarat reprezentanții companiei

Secretarul general al NATO taxează China: 'Suntem dezamăgiți, răspândește multe dintre narațiunile false'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Este oficial! Imunizarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a verifica locurile disponibile din centrele de vaccinare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies