Prima tara din UE care renunta definitiv la vaccinarea cu serul AstraZeneca din cauza efectelor secundare!

,
vaccinul AstraZeneca
Danemarca este prima tara din UE care a renuntat definitiv la imunizarea cu vaccinul AstraZeneca.[Sursa foto: unsplash.com]

Autoritatile sanitare din Danemarca au anuntat miercuri, 14 aprilie 2021, ca renunta definitiv la vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca din cauza efectelor secundare "grave" inregistrate.


In articol:

In ciuda tuturor avizelor emise de Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care au sustinut utilizarea in continuarea a vaccinului produs de AstraZeneca, in Danemarca, directorul Agentiei Nationale de Sanatate, Soren Brostrom, a anuntat in cadrul unei conferinte de presaa, ca se renunta definitiv la vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Danemarca renunta definitiv la vaccinul AstraZeneca

Astfel, Danemarca a devenit prima tara din Uniunea Europeana care a renuntat definitiv la imunizarea populatiei cu serul produs de laboratorul suedezo-britanic, AstraZeneca, potrivit news.ro
Autoritatile sanitare daneze au transmis ca cele circa 150.000 de persoane care au fost deja vaccinate cu o doza de AstraZeneca-Oxford vor fi imunizate la rapel cu un alt vaccin.

Danemarca a fost de asemenea prima tara din Europa care a decis suspendarea completa a utilizarii vaccinului AstraZeneca, la data de 11 martie 2021, in urma aparitiei unor cazuri de formare a cheagurilor de sange, unui scazut de trombocite si sangerari, in randul persoanelor imunizate cu acest vaccin.

Desi Agentia Europeana pentru Medicamente a transmis un avis favorabil in privinta administrarii vaccinului AstraZeneca, Danemarca a mentinut suspendarea vaccinarii cu acest ser, la fel ca si o alta tara vecina, Norvegia, si totodata au continuat sa faca cercetari pentru a descoperi legatura dintre cazurile cu efecte secundare grave si vaccinare cu AstraZeneca.

vaccinul AstraZeneca
Autoritatile din Danemarca au decis suspendarea definitiva a vaccinarii cu serul AstraZeneca.[Sursa foto: unsplash.com]

Potrivit digi24.ro, in Danemarca s-au inregistrat doua cazuri grave de tromboza, in urma vaccinarii cu serul AstraZeneca, dintre care unul s-a soldat cu decesul pacientului, in conditiile in

care ambele victime erau sanatoase inainte de administrarea vaccinului.
Pe de alta parte, multe tari din Uniunea Europeana au suspendat in luna martie folosirea vaccinului, dar apoi au reluat-o stabilind o limită de varsta pentru persoanele imunizate.

In Africa de Sud autoritatile au renuntat la imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, deoarece eficienta sa impotriva noii variante sud-africane era pusa la mare indoiala. De asemenea, SUA si Elevetia nu au autorizat vaccinul AstraZeneca, ca si Venezuela, care a refuzat să-l autorizeze, din cauza efectelor secundare grave inregistrate.

Citeste si: Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, vor primi Pfizer sau Moderna la rapel! Unde s-a luat decizia?

Citeste si: O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, vor primi Pfizer sau Moderna la rapel! Unde s-a luat decizia?

Ghionion mare pentru un șofer - Un copac i-a căzut peste mașină și s-a oprit într-un cap de pod

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Când pot face rapelul persoanele care se infectează cu coronavirus între cele două doze? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

E nevoie să îți faci analizele înainte de vaccinarea cu AstraZeneca? Care este răspunsul autorităților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies