Când pot face rapelul persoanele care se infectează cu coronavirus între cele două doze? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

,
Valeriu Gheorghiță, detalii despre administrarea vaccinului anti-Covid-19
Valeriu Gheorghiță, detalii despre administrarea vaccinului anti-Covid-19 [Sursa foto: PixaBay]

Pentru că au existat situații în care mai multe persoane s-au îmbolnăvit de coronavirus după prima doză de vaccin, Valeriu Gheorghiță a făcut mai multe precizări în legătură cu acest subiect. Ce se întâmplă cu rapelul în această situație?


In articol:

Mai multe persoane s-au infectat cu COVID-19 între cele două doze de vaccin, astfel că au apărut nelămuriri cu privire la administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Cum ar trebui să procedeze cei care se află într-o astfel de situație?

Valeriu Gheorghiță, noi informații despre vaccinarea anti-Covid-19. La ce interval de timp se poate face rapelul după infectarea cu coronavirus?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România,  a spus că persoanele care se infectează cu noul coronavirus după prima doza de vaccin nu trebuie să își facă griji în privința rapelului. Medicul a precizat că dacă starea pacientului este una bună și testul este negativ, rapelul poate fi făcut la 10-14 zile după vindecare, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare ținând să sublinieze că este important să fie respectată perioada de convalescenţă.

„Dacă persoana respectivă este cu stare generală bună, este afebrilă, debarasată de virus, având test negativ, se poate vaccina oricând în acest interval după vindecare, însă este bine să lăsăm imediat după vindecare o perioadă de circa 10-14 zile, perioada de convalescenţă, în care este important să se definitiveze, să se remită toată reacția inflamatorie de după boală și sigur, ulterior, persoana respectivă se poate vaccina. Deci un interval de circa două săptămâni de la momentul vindecării este rezonabil pentru a se vaccina.”, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, potrivit digi24.ro .

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: E nevoie să îți faci analizele înainte de vaccinarea cu AstraZeneca? Care este răspunsul autorităților

Apariția unor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 după administrarea ambelor doze de vaccin a stârnit controverse și multe persoane și-au pus întrebări în legătură cu eficiența vaccinurilor.

Valeriu Gheorghiță a explicat că beneficiile vaccinurilor se pot vedea la 10 zile de la rapel și că, cu siguranță, infectarea s-a produs înainte de acest interval. Medicul a sublinat că cei care se infectează cu noul coronavirus după ce s-au vaccinat dezvoltă forme mai ușoare ale bolii.

„Noi știm că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua 10, ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme față de momentul în care se împlinesc aceste beneficii maximale. Să știți însă că majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme ușoare, acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice, și nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de COVID-19.”, a adăugat Valeriu Gheorghiță. 

Citeste si: România a decis! Va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca?! Valeriu Gheorghiță a dat verdictul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Care sunt simptomele unei tromboze? 6 semne care să te trimită de urgență la medic și la care să fii atent dacă ai făcut vaccinul AstraZeneca

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Organizația Mondială a Sănătății, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea.” Ce spun specialiștii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies