România a decis! Va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca?! Valeriu Gheorghiță a dat verdictul

,
Continua vaccinarea cu AstraZeneca
România a decis dacă va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Decizie importantă pentru țara noastră, oficialii au decis dacă va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul.


In articol:

România a hotărât dacă va continua vaccinarea cu serul imunizator produs de AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a declarat că beneficiile depășesc cu mult riscurile. Va continua vaccinarea cu AstraZeneca?

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toată lume

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi că România va continua vaccinarea cu serul imunizator produs de AstraZeneca. Acesta a mai sublinitat că apariția cheagurilor de sânge sunt posibile în cazuri foarte rare, iar beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile.

Continua vaccinarea cu AstraZeneca
Romania continua vaccinarea[Sursa foto: PixaBay]

”Situația epidemiologică este îngrijorătoare. La 100 de oameni diagnosticați, 2,5 persoane decedează. În ultimul timp s-a observat o tendiță de creștere a gravității cazurilor. Ca atare, având în vedere contextul epidemiologic, este foarte important să se continue vaccinarea cu toate vaccinurile disponibile. Evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare, iar beneficiile vaccinării depășesc cu foarte mult riscurile”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Totodată, Valeriu Gheorghiță a anunțat că va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă, în contextul în care rata trombozelor apărute după vaccinarea cu acest ser a fost de doar 0,65 la mia de locuitori.

Continua vaccinarea cu AstraZeneca
Cheagurile de sange au legătura cu serul AstraZeneca

„În urma ședinței de lucru care a avut loc joi s-a decis continuarea vaccinării pentru toate grupele de vârstă. Persoanele imunizate cu doza unu, rapelul va fi făcut cu același vaccin. Cei care dezvoltă tromboze după prima doză, nu vor mai fi vaccinate la rapel. Vom elabora un material informtiv pentru toate persoanele care doresc să se vaccineze”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare este de părere că renunțarea la vaccinare poate compromite atingerea imunității de grup.

Până la acest moment, 400.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză din acest ser anti-Covid, iar săptămâna viitoare va începe rapelul.

Citeste si: Mărturisirile cutremurătoare ale românului vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat! "A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău!"

EMA, legătura dintre cheagurile de sânge și vaccinul AstraZeneca

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a ajuns la concluzia că există o legătură între apariția cheagurilor de sânge și vaccinul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă pe lista efectelor adverse foarte rare.

EMA a anunțat că nu va retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare, ele urmează să fie adăugate în prospect.

Comitetul a subliniat că, în vederea acestei concluzii au fost luate în considerare toate dovezile existente, inclusiv părerea unui grup de experți.

Continua vaccinarea cu AstraZeneca
Vaccinarea populatiei este extrem de importanta[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Studiile au arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență redusă la 76%. Ce spune compania despre această scădere

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Mărturisirile cutremurătoare ale românului vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat! "A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău!"

Vicepreședintele Comisiei Europene a descins la București: Jourova susține că a venit să pună la punct Curtea Constituțională | Interviu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Consumul de alcool este interzis după vaccinarea anti-COVID. Medicii avertizează că nu este recomandat consumul de alcool după imunizare. Efectul vaccinului ar putea să nu fie...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies