Școala online va continua și după finalul pandemiei! Ce a declarat Ministrul Educației

,

Potrivit Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în anumite cazuri, predarea online va continua și după pandemie.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online a fost ineficientă deoarece profesorii nu au fost pregătiți suficient pentru acest scenariu. În viitor, însă, predarea online va continua acolo unde este adecvat, după ce va fi încheiată pandemia, iar școala online va fi inclusă în contractul de școlarizare începând de anul școlar următor.

Ce a declarat Ministrul Educației legat de predarea online

Predarea online va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi încheiată. Pentru asta, profesorii vor trebui să fie pregătiți corespunzător. De asemnea, vor fi aduse îmbunătățiri pentru conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev.

Astfel, școala online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în contextul crizei sanitare.

„Școala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, care presupune cu totul alte activități decât cea clasică de la conceperea conținutului până la evaluare și examinare. Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT.”

a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.

Conform Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu,  predarea online va face parte din contractul pentru anul școlar următor. De asemnea, se vor lua măsuri pentru îmbunătățirea conectivității și echipamentelor, pentru a face posibilă o examinare online mai eficientă.

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

Ministrul Educației, despre prelungirea anului școlar

Școala online a fost un compromis obligat impus. După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente.

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Nu se închid școlile! Vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la cursuri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în cazul în care elevii, părinții și profesorii vor cădea cu toții de acord că o  astfel de măsură este benefică, el o va susține.  Totodată,

rămâne de văzut dacă o astfel de inițiativă va fi implementată începând cu anul școlar 2021-2022 sau abia din toamna anului 2022.

Citeste si: Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum pot merge la școală elevii din localitățile carantinate? Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu

Prefectul Capitalei recunoaște: NU ARE nicio idee pentru stimularea vaccinării și nici rata de 80% vaccinați NU ajută la stoparea infectărilor

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi: „Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate...” Dispar aceste testări!

Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies