Anunț pentru milioane de elevi. Regula care se aplică de ASTĂZI în școli

,
elevi
Anunț pentru milioane de elevi. [Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educației privind funcţionarea şcolilor în funcție de rata de infectare.


In articol:

Vineri s-a stabilit în ce scenariu vor merge elevii din fiecare localitate la școală, 654 de localități erau în scenariul galben, ceea ce înseamnă că peste 300.000 de elevi vor continua cu școala online de luni. Restul de circa 2,6 milioane de elevi vor putea merge la școală cu prezență fizică.

elevi
Regula care se aplică de ASTĂZI în școli[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești proaste pentru petrecăreți! Festivalurile Untold și Neversea vor fi anulate anul acesta?! Organizatorii au făcut anunțul: ”Suntem nemulțumiți...”

Regula care se aplică în școli

Toți elevii vor putea merge fizic la școală a doua zi după scăderea incidenței sub 1 la mie în localitatea în care învață.

„Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni vom iniția modificarea ordinului comun, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie ”, a scris ministrul pe Facebook.

Citeste si: Elevii din peste 90% din școlile din România au revenit fizic în bănci de astăzi. Ce se întâmplă în Capitală?

Masca de protecție va fi obligatorie la școală și în exterior, dacă se întâlnesc mulți elevi în pauze.

„Renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, face parte din Hotărârea de Guvern. Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, la nivel local, comitetele pentru situații de urgență pot să ia decizii, „în situații speciale”, cu privire la definirea spațiilor publice în care masca de protecție este obligatorie la exterior.

„Dacă sunt condiţii care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măştii de protecţie”, a spus el.

Citeste si: Lista țărilor din "zona roșie" a fost actualizată! Condițiile de intrare în România! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre testele rapide din școli. Ministrul Educaației spune că acestea ar putea să fie utilizate în unitățile de învățământ, dar ele nu pot fi contabilizate atunci când se face calculul ratei generale de infectare., potrivit capital.ro.

„În plus, ele trebuie confirmate prin teste antigen rapide și mai apoi validate prin teste PCR, ceea ce ar îngreuna acest proces de testare. Pe altă parte, rămâne problema lipsei de personal sanitar necesar pentru administrarea acestor teste antigen rapide”, a spus Cîmpeanu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Coronavirus in Romania, 16 mai 2021. S-a inregistrat cel mic numar de noi cazuri de COVID-19 din iulie 2020 pana astazi! Iată bilantul oficial!

Atacul armat de la Oslo a alertat autoritățile din Franța: Guvernul consolidează securitatea la evenimente Gay Pride

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Profesorul Alexandru Rafila a spus cine ar trebui sa-si faca testele de anticorpi dupa vaccinarea anti-COVID-19!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies