Elevii din peste 90% din școlile din România au revenit fizic în bănci de astăzi. Ce se întâmplă în Capitală?

,
2,6 milioane de elevi s-au intors astazi la scoala
90% din elevii din România au revenit fizic la scoala[Sursa foto: PixaBay]

Aproximativ 2,6 milioane de elevi au revenit fizic la școală de luni, mai mulți cu aproximativ 200.000 față de săptămâna trecută, a anunțat ministrul Educației. Care este situația în București?


In articol:

Pentru Capitală veștile nu sunt la fel de bune, cu toate că, conform DSP București, rata de incidență a ajuns duminică la 1,06 și mai mult ca sigur în zilele viitoare va scădea sub 1, pragul la care toți elevii ar putea reveni în format fizic la școală.

Elevii din Capitală urmează să se întoarcă la școală în format fizic

Aproximativ 2,6 milioane de elevi au revenit luni în bănci. Este vorba de aproximativ 90% din elevii din școlile din România. În acest context, minsitrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că a cerut unităților de învățământ să păstreze programul decalat, astfel pentru a evita aglomerația în unitățile școlare.

2,6 milioane de elevi s-au intors astazi la scoala
Sorin Cîmpeanu, despre functionarea scolilor [Sursa foto: Facebook]

”Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu duminică, într-o interveție la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că, la nivel local, comitetele pentru situații de urgență pot lua decizii în situații excepționale cu privire la definirea spațiilor publice în care masca de protecție trebuie purtată în exterior.

O astfel de decizie a fost luată și în Capitală.

Deși purtarea măștilor de protecție în spațiile exterioare nu mai este obligatorie, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență București s-a decis că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în jurul unităților de învățământ, pe o distanță de 50 de metri pentru cei care staționează în zonă, mai precis pentru cei care vin să-i ia pe copii de la școală sau grădiniță.

”În principiu am stabilit că în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare şi la venire, şi la plecare şi sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul şcolii, acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă. 

2,6 milioane de elevi s-au intors astazi la scoala
Elevii s-au intors astăzi în banci[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Elevii s-au reîntors în bănci! Care sunt cele două scenarii după care funcționează școlile?

Școlile din București rămân în scenariul galben și în această săptămână

Ministrul Educației a anunțat vineri că 10% din elevi vor continua cursurile online de săptămâna aceasta. Aceștea provin din 643 de localități în care rata de infectare cu COVID-19 este mai are decât 1 la mie.

2,6 milioane de elevi s-au intors astazi la scoala
Bucurestiul ramane in scenariul galben[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit ultimelor date furnizate de DSP București, rata de incidență în Capitală era de 1,06 la mia de locuitori. Cel mai probabil săptămâna viitoare o să scadă sub 1. Cu toate acestea elevii din Bucureşti nu vor merge toţi fizic la şcoală. 

Şcolile din Bucureşti vor funcţiona şi în această săptămână în scenariul galben pentru că decizia de reluarea a cursurilor pentru toţi se ia pe baza incidenţei COVID din ziua de vineri. Vineri, 14 mai, DSP Bucureşti a comunicat o incidenţă de 1.21 la mia de locuitori în Capitală.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Toți românii trebuie să știe asta! Forin Cîțu a anunțat schimbarea ordinului de ministru pentru purtarea măștii de protecție. Angajații ar putea renunța la mască la locul de muncă

Prelipceanu, afirmații șocante la Digi 24: 'Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor'/ VIDEO

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

Toți elevii se întorc la școală?! Klaus Iohannis a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Anul școlar se va încheia cu toți copiii în bănci

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies