Toți românii trebuie să știe asta! Forin Cîțu a anunțat schimbarea ordinului de ministru pentru purtarea măștii de protecție. Angajații ar putea renunța la mască la locul de muncă

,
Angajatii ar putea renunta la masca de protectie la locul de munca
Ordinul de ministru pentru purtarea mastii va fi schimbat[Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîțu a venit cu noi detalii despre relaxarea măsurilor. Premierul a anunțat că ordinul prin care angajații sunt obligați să poarte masca de protecție la locul de muncă va fi schimbat.


In articol:

Premierul României a anunțat că va schimba ordinul de ministru pentru purtarea măștii de protecție la locul de muncă. Totodată, prefectul Capitalei a spus că această decizie rămâne la latitudinea angajatorului.

Forin Cîțu schimbă ordinul de ministru pentru purtarea măștilor

Șeful executivului a venit cu noi vești pentru români, în ceea ce privește relaxarea măsurilor. Acesta a anunțat că va fi schimbat ordinul de ministru care prevede purtarea măștilor de protecție la locul de muncă. Florin Cîțu a mai precizat că organizarea evenimentelor pilot este primul pas pentru revenirea la normalitate și că oamenii au înțeles că trebuie să se vaccineze.

Angajatii ar putea renunta la masca de protectie la locul de munca
Florin Cîțu noi detalii despre relaxarea masurilor[Sursa foto: Facebook]

”Specialiștii ne-au spus că putem face acest eveniment pilot. Ei mereu urmăresc ce ne spun ei. În două săptămâni ajungem la condiții mai bune.

Încă nu este o decizie (n.r. în cazul angajaților unde toți sunt vaccinați). După întâi iunie vom lua această decizie. Momentan e un ordin al ministrului Sănătății și este o decizie luată înainte de a o analiza foarte bine. De la întâi o să discutăm despre acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin.

Deocamdată cu mască la locul de muncă, dar acest ordin o să fie modificat după 1 iunie”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Se schimbă legea privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Florin Cîțu a mai adăugat că instituția pe care o conduce nu a decis încă formal dacă angajații vaccinați vor mai purta masca de protecție în birouri.

Întrebat sâmbătă, la finalul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, cum se procedează la locul de muncă, acolo unde toți angajații dintr-un birou sunt vaccinați, prefectul Alin Stoica a răspuns că decizia aparține fiecărui angajator, în urma consultării cu medicul de medicina muncii.

”Este decizia proprie a fiecărui operator, sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli, intern, de către fiecare angajator în parte”, a

declarat Alin Stoica.

Angajatii ar putea renunta la masca de protectie la locul de munca
Alin Stoica, ramane la latitudinea angajatorului daca se renunta la masca de protectie[Sursa foto: Facebook]

Prefectul Capitalei a precizat cum se va proceda în instituția pe care o conduce: ”Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a adăugat prefectul. 

Ei bine, conform celor spuse de șeful Guvernului, ordinul de ministru pentru purtarea măștilor la locul de muncă va fi schimbat, iar fiecare angajator va proceda în întreprinderea sa cum consideră.

Citeste si: Toți elevii se întorc la școală?! Klaus Iohannis a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Anul școlar se va încheia cu toți copiii în bănci

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus in Romania, 16 mai 2021. S-a inregistrat cel mic numar de noi cazuri de COVID-19 din iulie 2020 pana astazi! Iată bilantul oficial!

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Guvernul a adoptat hotararea care prevede relaxarea masurilor incepand de astazi! Iata ce precizari importante a facut Premierul Florin Cîțu!

Florin Cîțu: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate pe interior

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies