Anunțul momentului pentru părinți! Se schimbă legea privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor

,
concediu si indemnizatie cresterea copilului
Guvernul aduce schimbari la reglementarile privind concediul si indemnizatia de cresterea copilului

Guvernul va modifica reglementările privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor, după aprobarea unei noi Hotărâri.


In articol:

Guvernul va schimba legislația în ceea ce privește concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor. Hotărârea, care a fost discutată joi, 13 mai, are ca scop modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate, anterior prin HG nr.

52/2011.

Guvernul va schimba legea privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor

indemnizatie crestere copil
Executivul a aprobat si Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2021-2027

Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, autoritățile propun: „eliminarea din cuprinsul normelor metodologice a prevederilor referitoare la plata contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate persoanelor care beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea copilului; reglementarea acordării stimulentului de inserţie în cuantumurile prevăzute de ordonanţa de urgenţă, respectiv 1.500 şi 650 de lei, în funcţie de momentul la care se solicită dreptul la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi”, potrivit romaniatv.net.

În hotărârea de Guvern se menţionează că directorii executivi ai agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene vor introduce opțiunea de comunicare prin poştă electronică, pe lângă cea directă (la oficiu) şi cea prin serviciile poştale.

Executivul urmează să aprobe și Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2021-2027 şi Planul de acţiuni pe perioada 2021 – 2027 pentru implementarea Strategiei.

În şedinţa de guvern de joi a fost adus în discuție şi un proiect de hotărâre privind Programul naţional integrat pentru protecţia victimelor violenţei domestice şi metodologia-cadru privind organizarea şi funcţionarea reţelei naţionale inovative integrate de locuinţe protejate destinate victimelor violenţei domestice.

Agenda reuniunii guvernamentale a inclus şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023 şi a Planului de acţiune al Strategiei.

Va fi, de asemenea, stabilită  data alegerilor locale parţiale pentru primari în 33 de circumscripţii electorale din localităţi din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiş şi Vâlcea.

Citeste si: Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Guvernul a propus și „suplimentarea efectivelor Ministerului Afacerilor Interne cu 8.546

de posturi, din care 121 de ofiţeri, 25 de maiştri militari şi subofiţeri şi 8.400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti.”

Citeste si: Florin Cîțu: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate pe interior

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care este durata maximă a concediului fără plată

BREAKING - Simona Halep s-a retras de la Wimbledon: Cu mare tristețe vă anunț

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Când va fi ridicată starea de alertă? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

Bani pentru dublarea alocatiilor din impozitarea pensiilor speciale. Ciolacu: "Garantez ca PSD nu va ataca aceasta ordonanta"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies