Când va fi ridicată starea de alertă? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

,
Klaus Iohannis
Președintele țării, Klaus Iohannis, a vorbit despre momentul în care va decide ieșirea României din starea de alertă.

Când ieșim din starea de alertă. Președintele Klaus Iohannis a prezentat condițiile!


In articol:

Coroavirus continuă să facă ravagii în România, astfel starea de alertă a fost prelungită periodic de la data declarării sale. Ultima actualizare fiind pe 13.04.2021 pentru încă 30 zile! Recent, Klaus Iohannis a spus care sunt condițiile pe care trebuie să le respectăm, pentru a fi ridicată starea de alertă.

Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Citeste si: Inca o tara introdusa pe lista galbena a statelor cu risc epidemiologic ridicat! Ce se intampla cu persoanele care vin din aceasta tara?

Klaus Iohannis, despre ridicarea stării de alertă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni, cât de mult își dorește să scadă numărul de infectări, dar mai ales al persoanelor decedate din cauza bolii. 

Mai mult, șeful statului a dezvăluit, că starea de alertă va fi ridicată în momentul în care specialiştii vor constata că se poate continua şi fără măsurile speciale impuse în contextul pandemiei de COVID-19. 

Citeste si: Iohannis: Guvernul pregăteşte o campanie amplă de promovare a vaccinării anti-COVID

"Starea de alertă va fi ridicată atunci când specialiștii ne vor spune că putem să continuăm și fără măsurile speciale care se instituie în starea de alertă.

Este clar că trebuie să ne vaccinâm, să scadă numărul care se infectează în fiecare zi, să scadă numărul persoanelor de la ATI și foarte important, eu îmi doresc foarte mult să scadă mult numărul de decese", a spus președintele României, în cadrul conferinței de presă.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord ca certificatul de vaccinare, sau „pașaportul verde”, să fie folosit ca metodă de discriminare a cetățenilor care aleg să nu se imunizeze artificial, dar care doresc să aibă parte de aceleași privilegii care cei vaccinați.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț oficial despre certificatul verde european. Ce decizie au luat autoritățile din România?

"Nu putem discrimina cetățenii europeni de ceilalți, unii să meargă în concediu, alții nu. Nu putem să folosim aceste certificate pentru a îngrădi libertatea de mișcare. Nu putem spune cuiva care nu are acest certificat de vaccinare că nu poate călători în Europa, poate, dar trebuie să respecte restricțiile care sunt în vigoare pentru persoanele din acel stat.

E bine să îl folosm pentru motive medicale, dar să nu facem din acesta un instrument al discriminării", a mai explicat Klaus Iohannis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Situație dramatică în India! Țara se află la un pas de colaps. Crematoriile sunt pline, iar incinerările s-au extins în parcări

Marcel Ciolacu ANUNȚĂ DISCUȚII pe bani pentru implementarea certificatului verde

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

A leșinat imediat după ce a făcut vaccinul anti-Covid-19. Ce au descoperit medicii în cazul unei tinere din Galați?

Klaus Iohannis a dezvăluit totul! Când începe marea relaxare? Președintele României a tras un semnal de alarmă către populație: ”Dacă nu ne vaccinăm, vom purta masca și vom avea...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies