Situație dramatică în India! Țara se află la un pas de colaps. Crematoriile sunt pline, iar incinerările s-au extins în parcări

,
Situație dramatică în India
Incinerarile s-au mutat in parcari[Sursa foto: PixaBay]

India trece prin clipe dramatice din cauza deceselor provocate de virusul COVID-19. Crematoriile sunt pline, astfel s-a recurs la alternative pentru incinerarea cadavrelor.


In articol:

India trece prin clipe de coșmar, numărul deceselor este alarmant, iar crematoriile nu mai au spații libere pentru a incinera cadavrele. Astfel, s-a recurs la alternative, parcările și parcurile au devenit locuri de incinerare a celor care au murit din cauza infecției cu COVID-19.

India a atins apogeul deceselor de la începutul pandemiei

India se confruntă cu o situație dramatică, numărul deceselor a atins cote maxime de la începutul pandemiei. Cadavrele sunt incinerate în parcări și parcuri pentru că în crematorii nu mai există spații libere.

Situație dramatică în India
Numarul deceselor este alarmant[Sursa foto: PixaBay]

Preoții care oficializează slujbele au declarat că au pierdut numărul decedaților. 

 ”Începem la răsăritul soarelui și incinerările continuă după miezul nopții”, spune un preot care oficiază slujba într-un astfel de crematoriu din New Delhi.

Crematoriile din capitala Indiei sunt copleșite de valul mare de decese și nu mai au spațiu pentru a incinera cadavrele, astfel recurg la alternative improvizate, în parcări, parcuri sau alte terenuri libere, relatează BBC.

Personalul din aceste crematorii lucrează non-stop, în timp ce parcurile și alte spații libere sunt si ele utilizate pentru incinerări, astfel familiile trebuie să aștepte ore în șir pentru a li se permite să-și incinereze morții. 

Situație dramatică în India
India trece prin clipe de cosmar[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Tara in care noul coronavirus face ravagii! Unde se inregistreaza aproape 300.000 de cazuri noi de infectare si peste 2000 de decese pe zi!

Numărul deceselor este uriaș în India

La crematoriul Sarai Kale Khan au fost construite cel puțin 27 de noi ruguri și alte zeci sunt adăugați într-un parc din apropiere.

De asemenea, oficialii caută spațiu suplimentar în apropierea albiei râului Yamuna pentru a continua incinerarea celor decedați din cauza virusului COVID-19.

Situație dramatică în India
Preotii nu mai stiu numarul decedatilor[Sursa foto: PixaBay]

Autoritățile din New Delhi au tăiat copacii din parcuri pentru a fi construite ruguri funerare. De asemenea, rudelor morților li s-a cerut să ajute la incinerări prin îngrămădirea lemnului și asistarea în alte ritualuri. 

”Am pierdut numărul”, a afirmat Sanjay, un preot care oficiază slujba unui decedat de COVID-19 într-un crematoriu din New Delhi şi unde, din lipsă de spaţiu, ceremoniile funerare s-au extins până la parcarea adiacentă, relatează AFP, citată de Agerpres.

India a fost adăugată pe lista țărilor cu risc epidemiologic după ce țara a fost lovită de un val uriaș de decese. Cei care doresc să călătorească în această regiune sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Măsura nu se va aplica în cazul celor care au primit cele două doze de vaccin anti-COVID.

Citeste si: O noua tulpină de coronavirus a ajuns în Europa! Cât de periculoasă este de fapt mutația COVID din India?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tara in care noul coronavirus face ravagii! Unde se inregistreaza aproape 300.000 de cazuri noi de infectare si peste 2000 de decese pe zi!

Daniel Funeriu: Sex vs Gen este turnesolul ideologic al PNL

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Ce se poate întâmpla la 4 luni de la infectarea cu COVID-19? Problema cu care se confruntă o mulțime de persoane: „Nu mai poți...”

Cât de periculoasă este, de fapt, tulpina britanică de COVID

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies