Ce se poate întâmpla la 4 luni de la infectarea cu COVID-19? Problema cu care se confruntă o mulțime de persoane: „Nu mai poți...”

,
Specialiștii în sănătate au vorbit despre traumele care pot să apară după vindecarea de COVID-19
Specialiștii în sănătate au vorbit despre traumele care pot să apară după vindecarea de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la traumele post-Covid. Cu ce probleme se confruntă persoanele care s-au vindecat de coronavirus?


In articol:

Noul coronavirus poate provoca dezechilibre serioase la nivelul organismului, iar specialiștii în sănătate atrag atenția asupra acestui lucru ori de câte ori au ocazia. Astfel, medicii din Germania au vorbit despre traumele post-Covid și despre dificultățile pe care le întâmpină bolnavii după vindecare.

Ce se întâmplă în organism după infecția cu noul coronavirus?

La nivel mondial, specialiștii în sănătate sunt de părere că ar trebui tratate cu mai mare seriozitate simptomele neplăcute apărute după infecția cu noul coronavirus. O clinică din Germania a tratat în ultimul an peste 600 de persoane care au avut coronavirus, iar medicii atenționează că pacienții prezintă sechele chiar și la 4 luni după ce au trecut prin boală, majoritatea celor care se confruntă cu probleme fiind tineri.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că, în anumite cazuri, infecția cu coronavirus poate provoca adevărate traume, motiv pentru care pacienții au în continuare nevoie de ajutor de specialitate și de supraveghere, chiar dacă s-au vindecat de COVID-19.

 

„Atâta timp cât nu înțelegem că nu toți cei vindecați sunt vindecați, nu vom putea accepta aceste simptome. Trebuie să existe o campanie de informare, cum ar fi fost pentru HIV, care să explice că există diferite experiențe cu boala chiar și după ce cineva a supraviețuit unei infecții COVID”,  a spus Joerdis Frommhold, directorul medical al

clinicii din Germania care a tratat post-COVID peste 600 de persoane, potrivit  alephnews.ro.

Citeste si: După AstraZeneca, încă un vaccin poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului?

Dincolo de problemele care pot să apară la nivel fizic, cei care s-au vindecat de noul coronavirus s-au confruntat și cu un dezechilibru din punct de vedere psihic.

Mulți dintre bolnavi au trecut prin episoade de depresie, stări de oboseală cronică și probleme de concentrare.

„Este clar că nu poți funcționa sau gândi normal, nu ești capabil să-ți gestionezi treburile zilnice, iar ceea ce te încetinește cu adevărat este să te simți ca un străin în propriul corp. De asemenea, te simți deprimat pentru că nu știi cum va arăta viitorul, dacă acest lucru se va sfârși vreodată.

E înfricoșător.”, a povestit Simone Ravera, o asistentă în vârstă de 50 de ani care s-a vindecat de COVID-19 în urmă cu 4 luni.

Foarte multe persoane care s-au vindecat de coronavirus s-au confruntat cu stări de anxietate și depresie
Foarte multe persoane care s-au vindecat de coronavirus s-au confruntat cu stări de anxietate și depresie[Sursa foto: PixaBay]

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, specialiștii în sănătate au vorbit frecvent despre problemele care pot să apară pe termen lung după vindecarea de COVID-19, menționând că bolnavii au nevoie de ajutor pentru a depăși acest episod delicat.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Începe vaccinarea anti-covid la medicul de familie. Iată cum se va proceda

Guvernul trebuie să crească numărul testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor conform OMS Europa şi ECDC

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Anunțul momentului! Persoanele vaccinate anti-COVID în străinătate au posibilitatea să facă rapelul în România. Ce pași trebuie să urmați

Cum explica medicii moartea pacientei din Cluj depistata cu COVID-19, desi fusese vaccinata cu ambele doze!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies