Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?

,
Bulgaria, decizie de ultimă oră cu privire la administrarea vaccinului AstraZeneca în cazul femeilor sub 60 de ani
Bulgaria, decizie de ultimă oră cu privire la administrarea vaccinului AstraZeneca în cazul femeilor sub 60 de ani[Sursa foto: PixaBay]

Pentru că vaccinul AstraZeneca a fost legat de apariția trombozelor, oficialii unei țări au luat decizia ca serul să nu mai fie utilizat în cazul persoanelor care prezintă risc de tromoboză. Unde a fost luată măsura?


In articol:

Vaccinul AstraZeneca a stârnit o mulțime de controverse și asta din cauza efectelor adverse apărute după administrarea dozelor. În acest context, unele țări au decis să renunțe la acest vaccin sau să impună restricții în ceea ce privește administrarea acestuia.

Vaccinul AstraZeneca, interzis femeilor care prezintă risc de tromboză

Pentru a evita apariția complicațiilor, autoritățile din Bulgaria au luat decizia ca vaccinul anti-Covid-19 produs de AstraZeneca  să nu mai fie administrat femeilor sub 60 de ani care prezintă un risc ridicat de tromboză sau care au fost diagnosticate anterior cu trombocitopenie. Anunțul a fost făcut de ministrul bulgar al Sănătăţii, Kostadin Angelov.

Decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol sănătatea acestor persoane, având în vedere că au apărut informații oficiale referitoare la cheagurile de sânge provocate de vaccinul împotriva coronavirusului produs de AstraZeneca.

„Vaccinul AstraZeneca nu va fi administrat femeilor sub 60 de ani cu risc crescut de tromboză şi/sau diagnosticate cu trombocitopenie.”, a anunțat ministrul bulgar al Sănătăţii, Kostadin Angelov, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Este oficial! Imunizarea cu serul AstraZeneca se poate face fără programare. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a verifica locurile disponibile din centrele de vaccinare

Chiar dacă a fost impusă această măsură în cazul femeilor sub 60 de ani cu risc de tromboză, ministrul bulgar al Sănătății a precizat că persoanele care au primit prima doză

de vaccin AstraZeneca și nu au prezentat efecte adverse vor putea face rapelul cu același vaccin. În situația în care persoanele vaccinate nu doresc să primească a doua doză de la AstraZeneca, acestea pot fi vaccinate cu serul de la Pfizer-BioNTech, după un interval de 84 de zile de la prima vaccinare.

În Bulgaria, femeile sub 60 de ani cu risc de tromboză nu vor mai fi vaccinate cu serul produs de AstraZeneca
În Bulgaria, femeile sub 60 de ani cu risc de tromboză nu vor mai fi vaccinate cu serul produs de AstraZeneca[Sursa foto: pexels]

Până în prezent, Bulgaria a vaccinat aproximativ 638,400 de persoane cu prima doză de vaccin, iar dintre acestea, aproape o treime au primit serul produs de AstraZeneca.

Specialiștii au precizat că Bulgaria desfășoară una dintre cele mai lente campanii de vaccinare din Uniunea Europeană, numărul persoanelor imunizate fiind unul mic comparativ cu alte state. 

Cu toate acestea, ministrul bulgar al Sănătăţii, Kostadin Angelov, este optimist, acesta considerând că Bulgaria va putea atinge imunitatea colectivă până la finalul lunii iulie, având în vedere că țara urmează să primească peste 5,5 milioane de doze de vaccinuri până la finalul lunii iunie.

Citeste si: Prima tara din UE care renunta definitiv la vaccinarea cu serul AstraZeneca din cauza efectelor secundare!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, vor primi Pfizer sau Moderna la rapel! Unde s-a luat decizia?

Liberalii primesc un semnal la Congresul PNL: liderul minorităților naționale nu a participat, deși fusese invitat

Irina Tănase îl DISTRUGE pe Liviu Dragnea! Fostul lider PSD este DISPERAT. Cu ce BĂRBAT a prins-o

E nevoie să îți faci analizele înainte de vaccinarea cu AstraZeneca? Care este răspunsul autorităților

O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies