Cum arată cererea-tip pentru înscrierea la Bacalaureat 2021? Toți candidații trebuie să o completeze! Iată când trebuie depuse cererile la școală

,
Elevii de clasa a XII-a trebuie să completeze o cerere-tip înainte de a se înscrie la examenul de Bacalaureat 2021
Elevii de clasa a XII-a trebuie să completeze o cerere-tip înainte de a se înscrie la examenul de Bacalaureat 2021[Sursa foto: PixaBay]

Elevii de clasa a XII-a care urmează să susțină examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară trebuie să completeze o cerere-tip. Cum arată documentul și până când trebuie depus?


In articol:

Pentru elevii care se află în ultimul an de liceu deja încep emoțiile. Aceștia trebuie să completeze o cerere-tip pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat 2021. Completarea cererilor a început deja pe data de 25 mai, iar elevii mai pot face acest lucru până 31 mai.

Când trebuie trimise cererile și de unde le pot descărca elevii?

Cererea-tip pe care toți elevii de clasa a XII-a trebuie să o completeze

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară, vor începe pe 31 mai, însă până atunci, elevii de clasa a XII-a trebuie să completeze o cerere-tip. Procedura de înscriere la examenul de Bacalaureat 2021 prevede ca în săptămâna de dinaintea înscrierii, candidații să completeze o cerere-tip. Aceasta trebuie depusă la școală în perioada 31 mai-4 iunie, mai exact în intervalul în care elevii se pot înscrie pentru a susține examenul maturității. Este important de menționat că pe data de 1 iunie cererile nu pot fi depuse, având în vedere că în această zi școlile sunt închise. 

Cererea-tip pe care elevii de clasa a XII-a trebuie să o completeze conține informații referitoare la probele pe care candidatul urmează să le susțină la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară.

Modelul cererii este similar cu cel de anul trecut și poate fi descărcat de AICI. 

 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...”

Calendarul examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară

În acest an, elevii de clasa a XII-a vor susține doar probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021. Având în vedere contextul actual, probele de evaluare a competențelor vor fi echivalate, astfel că elevii nu se vor mai prezenta la școală pentru a le susține. Probele scrise vor avea loc în intervalul 28 iunie-1 iulie 2021. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 5 iulie, iar în aceeași zi vor putea fi depuse și contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 9 iulie, după rezolvarea contestațiilor.

Iată calendarul complet al examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de vară:

 

 • 31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba nu se susține pentru că va fi echivalată)
 • 16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba nu se susține pentru că va fi echivalată) 
 • 18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba nu se susține pentru că va fi echivalată)
 • 23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba nu se susține pentru că va fi echivalată)
 • 28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
 • 29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
 • 30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
 • 1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
 • 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
 • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
 • 6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
 • 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la Fizică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Subiecte simulare BAC 2021, proba la Chimie. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Florin Cîțu vedea salarii de 3000 de euro, dar, de fapt, 4,5 milioane de români trăiesc în sărăcie lucie

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Subiecte simulare BAC 2021, proba de Economie. Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Subiecte simulare BAC 2021, proba la istorie. Barem de corectare conform edu.ro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies