Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

Author: Ana Dinu
Actualizat: 02 iun 2021, 10:05
Ce masuri trebuie sa respecte turistii?

După relaxarea măsurilor din ultima perioadă, o parte din activitățile pe care le aveam înainte de pandemie au fost reluate, însă cu respectarea mai multor reguli care să prevină răspândirea virusului. Noi reguli au fost impuse și pe litoralul din România, pentru a evita îmbolnăvirile.

Valul relaxărilor din ultima perioadă ne asigură revenirea la activitățile dinainte de pandemie.

Reguli noi s-au impus și pe litoralul din România, turiștii care aleg plajele de la noi din țară trebuie să respecte o serie de măsuri care au fost deja stabilite.

Reguli noi pe plajele din România

Sezonul estival a început în forță. După valul de relaxări din ultima perioadă, a început și sezonul turistic, însă constrâns de regulile pentru prevenirea virusului COVID-19.

Ministrul Economiei, Sănătății și Mediului au semnat un ordin comun, prin care se impun noi reguli pe plajele de pe litoralul Românesc.

Conform noilor reguli stabilite pe plajă, operatorii economici trebuie să asigure măsuri pentru respectarea unei distanțe de 2 metri (stânga, dreapta, față, spate) între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. Totodată, aglomerația va fi evitată, dar și formarea de grupuri mari, astfel încât distanțarea să poată fi menținută.

De asemenea, operatorii economici sau administratorii plajelor trebuie să asigure măsuri de igenizare, de instruire al personalului în contextul pandemiei și de monitorizare permanentă a stării de sănătate a angajaților. Regulamentele de acces și comportament pe plajă trebuie amplasate în locuri vizibile, pentru ca toți turiștii să le poată avea în vedere.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe asta! Forin Cîțu a anunțat schimbarea ordinului de ministru pentru purtarea măștii de protecție. Angajații ar putea renunța la mască la locul de muncă

Turiștii se vor putea distra doar în spații amenajate special și cu respectarea măsurilor de prevenție

Operatorii economici trebuie să aibă în vedere că trebuie să asigure echipament de plajă (scaune, șezlonguri, umbrele) individual, fără ca acestea să fie împărțite cu persoane care nu sunt din aceeași familie. Administratorii plajelor trebuie să dezinfecteze echipamentele de plajă înainte și după fiecare utilizare, pentru a evita răspândirea virusului.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Clenții vor fi serviți direct de angajați pe plajă, fără să fie nevoiți să meargă la puncte de servire. Se evită, pe cât de mult posibil, servirea produselor neambalate. Totodată, produsele neambalate vor trebui realizate și vândute cu mare atenție. Autoritățile au avertizat că vor face controale în mod constant pe plaje.

O alătă regulă este intezicerea de activități sportive sau de agreement în spații care nu sunt amenajate special. Dacă se constată că într-o locatitate este un focar, activitatea de pe plajele din apropiere va fi suspendată. 

Dacă măsurile prevăzute în ordin nu vor fi respectate, persoanele riscă: ”atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz, în condițiile legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în ordin. 

România iese din starea de alertă. Alexandru Rafila: „Dispar toate restricțiile” Masca nu mai este obligatorie în interior și în exterior, dispare certificatul verde, iar formularul PLF nu va mai fi necesar

Citeste si: Oficial! Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice. Cum va arăta și de unde se va putea procura documentul