Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!

,
Cluburile vor putea fi deschise cu respectarea unor reguli
Cluburile vor putea fi deschise cu respectarea unor reguli[Sursa foto: pexels.com]

Noi măsuri de relaxare a restricțiilor intră în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără redeschiderea cluburilor și psobilitatea de a face nunți și botezuri.


In articol:

1 iunie este data în care se oficializează noi măsuri de relaxare. Cluburile, barurile și discotecile se deschid la 50% din capacitate în intervalul orar 5,00-24,00 pentru persoanele vaccinate.

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele vor putea fi organizate, de la 1 iubie, cu cel mult 70 de persoane în spații deschise și 50 de persoane în spații închise în localitățile în care incidența cazurilor noi este de sub 3 la mie.

Trebuie, totodată, să fie respectate măsurile de protecție sanitară la aceste evenimente.

Numărul participanților la aceste evenimente poate fi și mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva Covid-19, fiind necesar să fi trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Totodată trebuie asigurată și o suprafață de minim 4 mp/persoană. La stabilirea numărului maxim de persoane nu vor fi incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. 

Teatrele și cinematografele vor fi deschise în spațiu închis la 70% din capacitate, însă toți participanții trebuie să poarte mască de protecție. Această regulă este ridicată în cazul în care toți participanții sunt vaccinați.

Sală de forță
Și sălile de forță vor fi deschise, cu respectarea unor reguli[Sursa foto: pexels.com]

Liber și la competițiile sportive și la fitness!

Competițiile sportive în aer liber se vor putea și ele desfășura, atât în spații deschise, cât și închise în localitățile unde incidența cazurilor noi de Covid 19 este de sub 3 la mia de locuitori. Pot asista doar persoanele vaccinate, cele care au un test negativ sau cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile. 

Sălile de sport și fitness vor putea funcționa la 70% din capacitate în localitățile în care incidența cazurilor este mai mică de 3 la mie, cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Dacă incidența este de până în 4 la mie capacitatea scade la 50%.

Și în cazul sălilor de fitness capacitatea poate fi mărită pentru persoanele vaccinate. 

Vor fi redeschise și piscinele care nu se află în aer liber, la 70% din capacitate, în localitățile în care incidența cazurilor de Covid 19 este sub 3 la mie.

Restaurantele pot funcționa de la 1 iunie și în spațiile închise, cu capacitate de până la 70% acolo unde incidența cazurilor Covid este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați de cel puțin 10 zile.

Citeste si: Care sunt, de fapt, noile măsuri de relaxare de la 1 iunie? Ce restricții rămân în vigoare?

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță: "Programarea se face prin..."

Agentul rus care a ajutat la uciderea a 50 de soldați SBU a fost arestat - Cum a fost coordonat atacul devastator asupra trupelor ucrainene

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bilanț coronavirus 29 mai 2021: Câte cazuri noi de Covid-19 s-au înregistrat și câte decese

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies