Începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță: "Programarea se face prin..."

,

Valeriu Gheorghiță a anunțat cand începe vaccinare copiilor si cum se va realiza aceasta.


In articol:

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se vor putea vaccina. Iată mai jos toate detaliile pe care trebuie să le știi! 

Citeste si: DOCUMENT. Guvernul a adoptat relaxarea restricțiilor din 1 iunie

Vaccinare copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat, vineri, autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat sâmbătă că vaccinarea va începe în câteva zile. 

Citeste si: Agenția Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani! Cand va incepe vaccinarea copiilor in Romania? Ce anunt a facut Valeriu Gheorghita!

Șeful campaniei de vaccinare a mai anunțat că platforma de vaccinare este este în lucru zilele acestea, astfel încât copiii să poată fi programați în contul părinților, începând de luni, 31 mai.

"Vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare chiar de săptămâna viitoare. În momentul în care toate etapele premergătoare acestui demers vor fi deja gata, ceea ce înseamnă semnarea autorizării de către Comisia Europeană, traducerea rezumatului caracteristicilor produsului în limba romană, publicarea pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, ulterior va fi emisă o instrucţiune în acest sens prin care va debuta în mod oficial etapa de vaccinare pentru copiii cu vârstă cuprinsă  între 12 şi 15 ani.

Pe scurt, aceeaşi infrastructură, aceleaşi centre de vaccinare, atât centre fixe, cabinete de medicină de familie, evenimente de tip maraton de vaccinare, centre de tip drive thru, pot fi accesate atât prin programare cât şi prin prezentare directă.

În momentul acesta platforma de programare este în curs de optimizare, sperăm ca luni, pe 31 mai, să fie pregătită pentru a permite deja programarea prin contul părinţilor",  a declarat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, la maratonul vaccinării de la București.

Citeste si: Ministrul Sanatatii, Ioana Mihăilă, reactie dura la adresa medicilor care nu vor sa se vaccineze anti-COVID-19! "Mi se pare inacceptabil să existe această reticență" Ce se va intampla cu acestia?

În continuare, acesta a mai adăugat că schema de vaccinare este similară cu a adulatului, administrarea a doua doze, în interval de 21 de zile, potrivit wowbiz.

"Schema de vaccinare este similară cu a adultului, constă în administrarea a două doze, la interval de 21 de zile. Datele din studiile clinice sunt cât se poate de bune, în sensul în care avem un profil de siguranţă foarte bun, o telerapiditate foarte bună şi o maximă eficacitate, în sensul în care nu au fost înregistrate cazuri de COVID- 19 în grupul copiilor vaccinaţi comparativ cu cei nevaccinaţi. Ba mai mult decât atât, nivelul anticorpilor a fost semnificativ mai crescut decât în rândul populaţiei adulte vaccinate cu acelaşi tip de vaccin. În perioada următoare vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare şi cred că este o veste bună în mod deosebit pentru copiii care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, cu afecţiuni care îi expun unui risc crescut de a face o formă gravă de îmbolnăvire", a afirmat acesta. 

În cele cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinați peste patru milioane de români. El a mai spus că  "suntem tot mai aproape de segmentul populațional ezitant, dar care este preocupat de dorința de vaccinare" și a precizat că este nevoie ca vaccinul să fie dus spre oameni, care ar vrea să se vaccineze, dar nu au avut posibilitatea până acum. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Bilanț coronavirus duminică, 7 august 2022. Câte cazuri noi și decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești: nu își pot asigura legătura/ Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Armata rusă poate periclita securitatea centralei nucleare de la Zaporojie. Cât de mare este pericolul nuclear pentru România?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies