Specialiștii au descoperit un nou simptom al coronavirusului. Ce se întâmplă cu cei care se infectează cu COVID-19?

,
Oamenii de știință au descoperit un nou simptom al infecției cu COVID-19
Oamenii de știință au descoperit un nou simptom al infecției cu COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în momentul de față, simptomele infecției cu COVID-19 s-au tot schimbat. Ce au descopeerit acum oamenii de știință?


In articol:

Noul coronavirus este în atenția oamenilor de știință, aceștia luând în calcul fiecare detaliu, astfel încât să țină sub control răspândirea virusului în comunitate. Recent, cercetătorii au descoperit un nou simptom al coronavirusului. Despre ce este vorba?

Ce probleme pot prezenta persoanele care se infectează cu COVID-19? Oamenii de știință au descoperit un nou simptom al coronavirusului

Noul coronavirus poate afecta în mod diferit organismul celor care se infectează cu COVID-19, acesta fiind motivul pentru care simptomele pot să fie diferite de la un caz la altul. Dacă unele persoane prezintă simptome asemănătoare cu cele ale unei răceli severe, alte pot observa anumite modificări la nivelul pielii. Acum, după mai multe studii, specialiștii au ajuns la concluzia că noul coronavirus poate ataca inclusiv inima și plămânii. Astfel, cei care se îmbolnăvesc de coronavirus se pot confrunta cu dureri puternice în piept sau pot prezenta o senzație de arsură în plămâni. 

Citeste si: Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus în România? Alexandru Rafila avertizează: „E posibil sa fie la începutul...”

Studiile efectuate recent arată că 17,7% dintre persoanele infectate cu coronavirus au confirmat că s-au confruntat cu dureri în piept, acesta fiind motivul pentru care Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a enumerat durerea sau

presiunea persistentă în piept ca simptom al infecției cu noul coronavirus. 

Aceste simptome pot să apară alături de dificultățile de respirație, iar specialiștii precizează că astfel de manifestări apar în special în cazul persoanelor care dezvoltă forme grave ale infecției cu COVID-19.

Durerile și arsurile în piept pot să apară ca urmare a unei leziuni cardiace sau a inflamației țesuturilor din jurul plămânilor, sunt de părere specialiștii care au studiat aceste simptome asociate coronavirusului.

Potrivit informațiilor făcute publice de oamenii de știință, se pare că noul coronavirus poate intra în celulele corpului printr-un receptor numit enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2), conform stirileprotv.ro. 

În momentul în care se întâmplă acest lucru, mai multe părți ale corpului pot fi afectate, printre ele și plămânii, inima sau tractul gastro-intestinal. Astfel, se produce o deteriorare a acestora, pot să apară inflamațiile și de aici durerile și senzația de arsură în piept.

Studiile au arătat că noul coronavirus poate provoca dureri în piept și senzația de arsură
Studiile au arătat că noul coronavirus poate provoca dureri în piept și senzația de arsură[Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii în sănătate au menționat că simptomele pot să difere de la caz la caz, motiv pentru care în momentul în care apar manifestări neplăcute se impune vizita la medic.

Citeste si: Caz ȘOCANT în Italia! O femeie a primit, din greșeală, 6 doze de vaccin Pfizer!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Boala cu care se confruntă o mulțime de români în timpul pandemiei de coronavirus. Medicii avertizează: „Se manifestă prin pete roşii, aspre, însoţite de...”

WTA dă șah autorităților de la Beijing în cazul Shuai Peng - Mutarea făcută de Nicolas Mahut

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Încă o boală face ravagii în Europa. Virusul a ajuns deja în România

Aspectul unghiilor îți poate dezvălui dacă ai avut sau nu COVID-19. Ce semne pot să apară pe unghiile celor care au avut virusul?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies