Aspectul unghiilor îți poate dezvălui dacă ai avut sau nu COVID-19. Ce semne pot să apară pe unghiile celor care au avut virusul?

,
Aspectul unghiilor, un nou simptom al infecției cu COVID-19
Aspectul unghiilor, un nou simptom al infecției cu COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, simptomele infectării cu COVID-19 s-au tot schimbat, astfel că au apărut mai multe manifestări. Ce au descoperit specialiștii la nivelul unghiilor?


In articol:

Pe lângă simptomele deja cunoscute ale infecției cu noul coronavirus, un epidemiolog și scriitor științific britanic a descoperit un nou simptom care poate să apară în urmă vindecării de COVID-19. Ce se întâmplă la nivelul unghiilor? 

Ce legătură există între aspectul unghiilor și infecția cu COVID-19?

Specialiștii în sănătate fac în continuare investigații pentru a vedea în ce măsură noul coronavirus afectează organismul, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. În acest context, profesorul Tim Spector, epidemiolog și scriitor științific britanic, a dezvăluit că există un simptom care poate să apară în cazul persoanelor care s-au vindecat de coronavirus. Mai exact, specialistul susține că pot să apară linii verticale proeminente pe suprafața unghiilor, ceea ce înseamnă că aspectul acestora se poate modifica vizibil.

Specialistul a subliniat că acesta nu este un simptom care anunță boala, ci apare ca o reacție a organismului după ce a trecut prin boală, astfel că aspectul unghiilor se poate schimba și la câteva luni după infecția cu noul coronavirus. Experții în sănătate au ținut să precizeze că acest simptom nu trebuie să provoace îngrijorare în rândul oamenilor, având în vedere că este inofensiv și nu poate duce la apariția complicațiilor, potrivit alephnews.ro.

Citeste si: Ce se poate întâmpla la 4 luni de la infectarea cu COVID-19? Problema cu care se confruntă o mulțime de persoane: „Nu mai poți...”

Așa arată unghiile unei persoane care a fost infectată cu COVID-19
Așa arată unghiile unei persoane care a fost infectată cu COVID-19[Sursa foto: Captura Twitter]

Potrivit

informațiilor prezentate de profesorul Tim Spector, se pare că liniile apar pe suprafața unghiei după ce pacientul se vindecă de COVID-19. Epidemiologul și scriitorul științific britanic nu este singurul care a adus în discuție această problemă. În Canadian Medical Association Journal a mai fost prezentat cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani care la trei luni și jumătate după ce a fost testat pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2 a prezentat aceeași manifestare, astfel că i s-a modificat aspectul unghiilor.

Chiar dacă aspectul unghiilor poate anunța că o persoană a fost infectată cu COVID-19, specialiștii atrag atenția că acest simptom poate fi asociat și cu alte probleme de sănătate, motiv pentru care orice persoană care se confruntă cu această problemă ar trebui să se prezinte la medic pentru mai multe investigații. 

Cu toate că noul coronavirus este studiat de specialiștii din întreaga lume, în prezent nu se știu toate detaliile legate de acest virus, astfel că oamenii de știință fac în continuare cercetări.

Citeste si: S-a identificat un nou simptom de COVID! La ce afecțiune trebuie să fim atenți în această perioadă?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care sunt simptomele unei tromboze? 6 semne care să te trimită de urgență la medic și la care să fii atent dacă ai făcut vaccinul AstraZeneca

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Reinfectarea cu COVID-19 ar putea fi fatală! Specialiștii au descoperit că simptomele pot fi mai puternice decât la prima contagiere

Cele patru semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies