Ce este sindromul de COVID lung? 8 simptome care îți arată că te confrunți cu această problemă de sănătate

,
Răzvan Cherecheș a explicat ce este sindormul de covid lung
Răzvan Cherecheș a explicat ce este sindormul de covid lung[Sursa foto: unsplash]

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş a vorbit despre o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane care au fost infectate cu noul coronavirus. Ce este sindromul de COVID lung?


In articol:

Experții în sănătate continuă să facă investigații cu privire la noul coronavirus pentru a descoperi în ce măsură temutul virus poate provoca neplăceri pe termen lung. Astfel, Răzvan Cherecheş atrage atenția asupra unui fenomen foarte des întâlnit în cazul pacienților care s-au vindecat de COVID-19.

Cum se manifestă sindromul de COVID lung? 8 simptome care anunță această problemă de sănătate

Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că un număr semnificativ de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus continuă să aibă simptome chiar și la câteva luni de la momentul în care s-au îmbolnăvit. Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş a explicat că aceasta este o problemă cu care se confruntă mulți pacienți vindecați de coronavirus și că ar fi vorba despre sindromul de COVID lung.

Citeste si: Anunțul momentului! Când începe vaccinarea la medicii de familie și ce ser va fi folosit?

Practic, chiar dacă virusul a dispărut din organism, pacienții au în continuare simptome, unele dintre ele severe. Iată cele 8 semne care pot anunța că o persoană prezintă sindromul de COVID lung:

  1. febră intermitentă
  2. dureri de cap
  3. dureri musculare
  4. dureri articulare
  5. durere în piept
  6. senzație de dezorientare
  7. depresie
  8. palpitații

Până

în momentul de față, oamenii de știință nu au descoperit de ce apare sindromul de COVID lung și nici nu au găsit un tratament pentru această problemă de sănătate, însă sunt efectuate în continuare studii pentru a se găsi o soluție.

„Da, este adevărat. Se numește «sindrom de COVID lung» și o parte dintre cei care au trecut prin infecție, chiar și asimptomatici, pot să aibă simptome chiar și la o distanță de câteva luni de la momentul infecției: febră intermitentă, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, durere în piept, senzație de dezorientare ca o ceață pe creier, depresie, palpitații.

Nu știm de ce, nu avem până în acest moment un tratament clar. Există studii care sunt în desfășurare, dar până la acest moment nu avem un tratament.”, a spus expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş, potrivit alephnews.ro  .

Citeste si: Cât durează protecția oferită de vaccinurile anti-Covid-19? Noile informații venite din partea specialiștilor

Cercetătorii studiază cu mare atenție efectele pe care noul coronavirus le poate avea pe termen lung și au arătat că infecția cu COVID-19 poate produce un dezechilibru atât de punct de vedere fizic, cât și psihic, motiv pentru care specialiștii

consideră că bolnavii ar trebui supravegheați și după vindecare.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş
Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş[Sursa foto: Facebook]

 

Citește-ne pe

Citește și:

Test COVID pe telefon? Ce aplicație poate detecta infecția cu COVID-19 înainte de apariția simptomelor

PROIECT ANAF: profitul PRODUCĂTORILOR de energie electrică va fi impozitat cu 80%

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Medicul Adrian Marinescu a explicat de ce unele persoane se infecteaza cu COVID-19 in ciuda faptului ca s-au vaccinat! De ce s-a imbolnavit Alexandru Arsinel?

Ce efecte secundare grave pot persista la pacientii care au suferit forme complicate de COVID-19? Medicul Beatrice Mahler a spus ce inseamna sindromul "Long COVID"!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies