Anunțul momentului! Când începe vaccinarea la medicii de familie și ce ser va fi folosit?

,

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a anunțat când va începe imunizarea la medicii de familie și ce vaccin se va folosi


In articol:

Mai mult de 3.000 de medici de familie s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID. Noua strategie de vaccinare vor începe, în primă fază,  cu vaccinurile de la Moderna și Johnson&Johnson, începând cu data de 4 mai. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță despre vaccinarea la medicii de familie

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, proiectul de includere a medicilor de familie e deja finalizat. Vaccinarea va începe pe 4 mai, deoarece infrastructura e deja stabilită.

Gheorghiță a adaugat că au fost deja implicați aproximativ 3.080 de medici de familie, mai precis aproape o treime din numărul total care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Estimările inițiale prevesteau o intenție de 50-55% de înscriere în program.

„Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește tipurile de vaccinuri care vor folosite de medicii de familie, Gheorghiță a declarat că au fost luate în considerare trei opțiuni pe masă: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna. Cel mai probabil, însă, vaccinarea se va face cu serurile produse de Johnson&Johnson și Moderna.

„Vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor solicita, îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a menționat valeriu Gheorghiță, pentru Digi24

Valeriu Gheorghiță a declarat că nu este exclus scenariul în care România va avea un surplus de vaccinuri de la AstraZeneca, însă obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate în luna august poate fi atins, iar estimarea se bazează doar pe vaccinurile cu ARN mesager.

Citeste si: Vaccinul Johnson & Johnson, aprobat de specialiștii români: „beneficiile depășesc riscurile”

Coordonatorului campaniei de vaccinare a adaugat că „ este o decizie extrem de grea să renunți la un vaccin care e ușor de distribuit, care are un profil de siguranță cât se poate de bun”.

Citeste si: Vaccinuri anti-COVID contrafăcute, ajunse în Europa! Unde s-au descoperit serurile Pfizer false

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Ce se întâmplă cu școlile după 4 mai? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: „Am solicitat astăzi să...”

Gărzile Revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti / Iranienii se răzbună după ce grecii au reținut un petrolier iranian ca să îl predea SUA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Test COVID pe telefon? Ce aplicație poate detecta infecția cu COVID-19 înainte de apariția simptomelor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies