Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus în România? Alexandru Rafila avertizează: „E posibil sa fie la începutul...”

Author: Amalia Georgescu
Alexandru Rafila a vorbit despre valul 4 al pandemiei de COVID-19
Sursa: Facebook

Cu toate că bilanțul oficial al îmbolnăvirilor este în scădere și campania de vaccinare este în plină desfășurare, Alexandru Rafila este de părere că România s-ar putea confrunta cu un nou val de coronavirus. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?

La momentul actual, pandemia de coronavirus este sub control în România, având în vedere că numărul infectărilor este în scădere. Toate județele țării sunt în scenariul verde, iar multe dintre restricții au fost ridicate, în timp ce numărul celor care se vaccinează este în creștere. Cu toate acestea, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), consideră că există posibilitatea ca România să se confrunte și cu valul 4 la pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila, precizări despre valul 4 al pandemiei de coronavirus

Situația României este una bună în momentul de față în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Zilnic sunt raportate din ce în ce mai puține cazuri noi, însă specialiștii în sănătate atrag atenția că pandemia nu a ajuns la final și că în continuare există un risc mare de infectare cu COVID-19. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), este de părere că în România ar putea să apară și valul 4 al pandemiei de COVID-19, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în toamna acestui an. Cu toate acestea, specialistul consideră că situația ar putea fi ținută sub control dacă un număr mare de români se vor vaccina, având în vedere că în acest mod ar putea fi prevenite infecțiile cu COVID-19 sau ar putea fi dezvoltate forme mai ușoare ale bolii.

„Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evolueaza acest tip de infecţii. Daca ne vaccinam si daca se respecta masurile, s-ar putea să scapam mai usor. Deocamdata am vaccinat doar 20% din cetateni, ceea ce este foarte putin. Azi au fost sub 40.000. Nu putem sa facem predictii, e posibil sa fie la inceputul toamnei.

Daca ne uitam la experienta altor tari care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune.”, a spus Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: Liber la vacanțe în Grecia, pentru români! Care sunt restricțiile și condițiile de călătorie în Grecia în 2021?

Epidemie de gripă 2023: Ce măsuri s-ar putea lua în România? ”Aceste trei măsuri de care vorbeam limitează propagarea infecțiilor respiratorii”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) subliniază că este foarte important ca românii să respecte regulile în continuare și să se vaccineze în număr cât mai mare pentru a se proteja de COVID-19.

Citeste si: Gabriela Firea face acuzații șocante: "Cifrele pandemiei au fost manipulate politic"

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies