Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la mie. Ministrul Educației vine cu vești noi pentru copii: „Văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală”

,
Elevii din București pot reveni la scoala de miercuri
Toți elevii din Capitala ar putea revenii de miercuri la scoala

Rata de infectare a scăzut în București sub 1 la mia de locuitori, astfel ministrul Educației a anunțat că este posibil ca de miercuri toți elevii din Capitală să revină fizic la școală.


In articol:

DSP București a anunțat că în Capitală a scăzut rata de infectare cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca elevii să se întoarcă fizic la șocală.

Elevii din Capitală se întorc la școală de miercuri?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că este foarte posibil ca elevii din Capitală să se întoarcă de miercuri la școală, după ce rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 1 la mia de locuitori.

Elevii din București pot reveni la scoala de miercuri
Elevii revnin la scoala?

”Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate crează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un interviu.

Citeste si: Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, anunt important pentru elevi! Ce se va intampla odata cu relaxarea restrictiilor!

Sorin Cîmpeanu a anunțat pe pagina personală de Facebook că își dorește ca un număr cât mai

mare de elevi să aibă acces la școală. Ministrul Educației a precizat că pe parcursul întregii săptămânii se va lua în considerare rata de infectare din săptâmâna precedente. Astfel, elevii se pot întoarce mai repede la școală în format fizic.

Elevii din București pot reveni la scoala de miercuri
Copiii ar putea reveni in banci in aceasta saptamana

”Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art.

2, alin. 3). Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.
Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU. Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.
Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”,
a anunțat ministru Educației pe pagina personală de Facebook.

Citeste si: Elevii din peste 90% din școlile din România au revenit fizic în bănci de astăzi. Ce se întâmplă în Capitală?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț pentru milioane de elevi. Regula care se aplică de ASTĂZI în școli

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Elevii din peste 90% din școlile din România au revenit fizic în bănci de astăzi. Ce se întâmplă în Capitală?

Lista țărilor din "zona roșie" a fost actualizată! Condițiile de intrare în România! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies