Liber la vacanțe în Grecia, pentru români! Care sunt restricțiile și condițiile de călătorie în Grecia în 2021?

,
grecia restrictii
Restrictiile impuse de pandemie raman inca destul de stricte in Grecia

Sezonul turistic a început în Grecia, însă restricțiile au rămas destul de aspre. Spre exemplu, unele restaurante nu au voie să pună muzică.


In articol:

În ciuda faptului că sezonul estival a fost deschis oficial în Grecia la sfârșitul săptămânii trecute, restricțiile impuse de pandemie rămân încă destul de stricte. Iată care sunt conditiile de călătorie în Grecia în 2021, pentru romanii care au planificat deja un concediu bine meritat.

Grecia a deschis sezonul estival

Intrarea pe teritoriul elen este permisă doar turiștilor care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, un test PCR negativ sau o adeverință că au trecut prin boală.

Momentan nu sunt chiar atât de mulți turiști români, pentru că Grecia încă se află pe lista galbenă a României. „În următoarea săptămână, Grecia nu reprezintă încă destinația ideală pentru români, dar din iunie este de așteptat să dispară, probabil, cât mai multe dintre restricții. Au fost foarte mulți români care au venit în perioada sărbătorilor pascale, au venit câțiva turiști chiar și în acest weekend, dar nu foarte mulți ”, a declarat Dan Adrian Drăgan, administrator al Forumului Grecia, pentru digi24.ro.

Grecia a început să ridice din restricții de la 19 aprilie și este de așteptat ca treptat să anunțe și alte relaxări, dar nu se știe exact când se va întâmpla asta.

Grecia în continuare se luptă să păstreze un echilibru între turism și sistemul sanitar și de aceea o parte din restricțiile care sunt încă în vigoare se referă cumva mai mult la localnici, a explicat Adrian Drăgan. 

Ce restricții sunt în vigoare în Grecia

Purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în spațiile publice și încă există carantină de noapte, care intră în vigoare de la ora 0:00 până la ora 5:00, a povestit Dan Adrian Drăgan.

Restricțiile care interziceau deplasarea dintr-o regiune în alta au fost însă ridicate. „Nu trebuie să mai avem declarația pe proprie răspundere când părăsim casa sau hotelul, nu trebuie să mai dăm SMS, dacă avem număr de Grecia”, a spus românul din Thassos.

Rămâne valabilă interdicția de a nu fi mai mult de trei persoane adulte într-un autovehicul, dacă nu sunt din aceeași familie. 

Terasele sunt deschise, plajele sunt organizate, dar nu s-au deschis încă toate restaurantele, doar 40-50 la sută dintre ele sunt deschise.

De asemenea, sunt deschise cam jumătate din taverne, iar magazinele tot cam așa.

Citeste si: Anunț important pentru românii care și-au planificat vacanța în Turcia. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 iunie?

La taverne au voie maximum șase persoane la o masă și este interzisă muzica, „explicația fiind că dacă e gălăgie în tavernă, am vorbi un pic mai tare și am vorbi cu precipitații.

Sperăm să se renunțe la chestia asta, pentru că nu așa întâmpinau grecii turiștii, cu liniște, ci cu muzică. În momentul de față nu este atmosfera cu care eram obișnuiți în trecut”, a spus Dan Adrian Drăgan.

Citeste si: Cât costă, de fapt, o vacanță în Paralia Katerini, unul din locurile preferate ale românilor în Grecia

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cât este taxa de stațiune pe care românii trebuie să o plătească atunci când se cazează la mare

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Anunțul momentului pentru părinți! Se schimbă legea privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Anunț important pentru românii care și-au planificat vacanța în Turcia. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 iunie?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies