Anunț important pentru românii care și-au planificat vacanța în Turcia. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 iunie?

,
Vești bune pentru românii care și-au propus să meargă în Turcia în concediu
Vești bune pentru românii care și-au propus să meargă în Turcia în concediu[Sursa foto: unsplash]

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar foarte multe persoane deja și-au planficiat vacanța de vară. Ce ar trebui să știe românii care plănuiesc să își petreacă concediul în Turcia?


In articol:

Pentru că numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut în majoritatea țărilor, autoritățile se gândesc să ridice restricțiile care au legătură cu deplasările dintr-o țără în alta, totul pentru a ajuta turismul să se dezvolte după o perioadă dificilă.

Ce s-ar putea întâmpla în Turcia începând cu luna iunie?

Vești bune pentru românii care vor să își petreacă vacanța de vară în Turcia. Ce anunț au făcut autoritățile?

Vreme de mai mulți ani, Turcia a reprezentat una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, alături de Bulgaria și Grecia. Astfel, o mulțime de persoane și-au petrecut concediul în stațiunile din Turcia, iar pentru a-i atrage din nou pe români, autoritățile se gândesc să elimine testele PCR pentru turiștii veniți din România. Vestea a fost dată de Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia, acesta menționând că această măsură ar putea fi aplicată începând cu data de 1 iunie, potrivit digi24.ro .

Pe data de 17 mai, Turcia va ieși din lockdown, iar ulterior vor avea loc mai multe discuții pentru a alcătui lista țărilor pentru care nu va mai fi nevoie de teste PCR începând cu data de 1 iunie.

Pentru că situația din România este una bună în momentul de față, rata de infectare cu COVID-19 fiind în scădere și toate județele țării aflându-se în scenariul verde, există șanse mari că autoritățile din Turcia să le permită românilor să intre pe teritoriul țării fără să mai fie nevoie să prezinte un test PCR începând cu data de 1 iunie sau chiar mai devreme. 

Citeste si: Veste importantă pentru românii care aleg Grecia ca destinație turistică. Oficialii au anunțat ridicarea carantinei obligatorii la intarea în țară

Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii veniți din România
Turcia ar putea renunța la testele PCR pentru turiștii veniți din România[Sursa foto: unsplash]

Turcia își dorește ca sezonul estival să

se desfășoare fără probleme, astfel că au fost luate măsuri în acest sens. Ferit Turgut a menționat că aproape toţi angajaţii din sectorul turismului au fost vaccinați anti-Covid-19, iar procesul de vaccinare va continua până la finalul lunii, astfel încât toți cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu să fie imunizați.

Dacă în 2020 numărul persoanelor care au călătorit în Turcia a scăzut comparativ cu anul 2019, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile din Turcia și-au propus să atragă un număr semnificativ de turiști în 2021.

Citeste si: Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Zile libere 2021: De câte zile libere se bucură angajaţii din România. Când sunt următoarele zile libere pentru români

Polițiștii iau cu asalt insulele turistice din Grecia. Petrecăreții își pot lua adio de la concediul visat

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Primele spectacole în România, după perioada de pandemie! Ce evenimente pilot cu public a anunțat Ministerul Culturii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies