Boala cu care se confruntă o mulțime de români în timpul pandemiei de coronavirus. Medicii avertizează: „Se manifestă prin pete roşii, aspre, însoţite de...”

,
Medicii atrag atenția că există o boală care afectează din ce în ce mai mulți români
Medicii atrag atenția că există o boală care afectează din ce în ce mai mulți români[Sursa foto: unsplash]

Pe lângă problemele de sănătate cauzate de infecția cu noul coronavirus, românii au mai dezvoltat și alte afecțiuni serioase. Despre ce boli este vorba și care sunt motivele pentru care au apărut?


In articol:

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, oamenii au acordat o mai mare atenție igieniei personale, astfel că au ajuns să își dezinfecteze mult mai des mâinile din dorința de a preveni infecția cu COVID-19.

Astfel, unele persoanele au ajuns să facă excese, provocând un dezechilibru la nivelul organismului.

Dermatita mâinilor, problema cu care se confruntă o mulțime de români. Care sunt cauzele?

Studiile arată că pandemia de coronavirus i-a determinat pe oameni să folosească mult mai des detergenți și substanțe dezinfectante și chiar dacă acest obicei a contribuit la prevenirea infecțiilor cu coronavirus, în timp, acesta a afectat puternic pielea. Acesta este motivul pentru care foarte mulți români au dezvoltat dermatite la nivelul mâinilor.

Deși este recomandată în continuare respectarea regulilor de igienă, medicii dermatologi atrag atenția că pe lângă curățarea atentă a mâinilor este nevoie și de hidratarea corectă a acestora. Astfel, specialiștii recomandă aplicarea unor creme intens hidratante, iar în cazurile grave în care simptomele neplăcute nu dispar se impune vizita la medic pentru un tratament de specialitate.

Citeste si: Trebuie dezinfectate suprafețele, alimentele sau obiectele? Răzvan Cherecheș a spus cum putem preveni infecția cu COVID-19

„Ultimul an şi jumătate de pandemie a însemnat utlizarea multor agenţi de spălare, săpunuri lichide, detergenţi şi produse de dezinfecţie. Toate aceste produse utilizate excesiv au atacat ţesutul hidrolipidic al pielii şi au produs eczeme de contact sau dermatite de contact.

Cea mai fecventă dermatită de contact întâlnită în această perioadă este dermatita sau eczema mâinilor.

Care se manifestă prin pete roşii, aspre, însoţite de mâncărime intensă. Uneori, aceste zone se pot fisura şi pot genera senzaţie de usturime şi de durere.

Emolierea este cheia refacerii integrităţii pielii, fie că folosesc creme simple, hidratante sau bariere mai grase care împiedică evaporarea apei din ţesut. Ambele sunt foarte utile în refacerea integrităţii cutanate.

Dacă situaţia este mai gravă, sigur că există şi ajutor medical, produse medicale, care refac rapid şi ajută la îmbunătăţirea texturii şi a reducerii senzaţiei neplăcute pe care o dă această dermită de contact a mâinilor la dezinfectant şi săpun.”,

a spus Mihaela Leventer, medic dermatolog, potrivit alephnews.ro.  

Spălatul excesiv pe mâini poate duce la apariția dermatitelor
Spălatul excesiv pe mâini poate duce la apariția dermatitelor [Sursa foto: unsplash]

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe oameni să acorde o mai mare atenție igienei mâinilor pentru a reduce în mod semnificativ riscul de infectare cu COVID-19. 

Citeste si: Cum se transmite, de fapt, noul coronavirus? Studiul care schimbă tot ce știam până acum

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cât timp rezistă coronavirusul pe pielea umană și cum poate fi ucis în 15 secunde

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

Cum și-a protejat o fetiță de 12 ani infectată cu Covid-19, Ariana, mama vulnerabilă! După vindecare, a făcut mărturisiri: "Am procedat corect"

Cum te poți feri de coronavirus când mergi la mall? Alexandru Rafila: "E vorba de evitarea..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies