O pacienta cu COVID-19, internata in stare critica la ATI, i-a cerut unui medic sa o vaccineze "Vaccinati-ma acum!" Cum a reactionat medicul!

,
medic ATI
Medic ATI a dezvaluit un caz cutremurator al unei paciente infectata cu COVID-19.[Sursa foto: unsplash.com]

O femeie internata in stare critica la terapie intensiva, cu o forma grava de COVID-19, i-a cerut medicului curant sa o vaccineze pe loc.


In articol:

Potrivit DIGI24, Isadora Zaharescu, medic ATI la Spitalul Witting din Bucuresti a marturisit ca in continuarea se confrunta cu multe cazuri extrem de grave ale pacientilor infectati cu noul coronavirus, in sectiile de Terapie Intensiva.

O pacienta cu COVID-19 in stare critica i-a cerut medicului sa o vaccineze pe loc, cautand disperata salvarea in vaccin!

Medicul Isadora Zaharescu a marturisit ca in continuare exista o mortalitate ridicata in sectiile ATI, unde se confrunta cu multe cazuri extrem de grave, care ajung la deces din cauza multiplelor complicatii. Aceasta a declarat ca toti medicii de la Terapie Intensiva sunt extenuati din punct de vedere fizic din cauza oboselii acumulate, insa sunt si mai obositi psihic.
In aces context, medicul Isadora Zaharescu a povestit ca recent s-a confruntat cu un astfel de caz dificil care a marcat-o profund, deoarece s-a simtit neputincioasa in fata cruntei boli.

pacienta COVID-19
Medic ATI face marturisiri impresionante despre situatie unei paciente aflata in stare grava, care i-a cerut sa fie vaccinata.[Sursa foto: unsplash.com]

"În timp ce încercam să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități- vreau să specific că era imunodeprimată de acasă, pentru că primea tratament imunosupresor și care nu s-a vaccinat- și are o formă severă de COVID, chiar critică, am întrebat-o în timp ce încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei- mă durea că nu putea respira, pentru fiecare moleculă de oxigen luptă

un organism întreg- dacă a apucat să-și facă măcar prima doză. Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!» Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată. Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea", a marturisit medicul Isadora Zaharescu, potrivit digi24.ro

De asemenea, medicul a mai precizat si faptul ca respectiva pacienta ar fi avut indicatie de a fi vaccinata, deoarece avea 67 de ani si multe comorbiditati asociate, insa cu toate acestea femeia nu se vaccinase.

"Nu te poți vaccina atunci când faci boala. Putem să alegem să nu ne vaccinăm, dar când alegem asta, poate avem obligația morală măcar să nu ne infectăm și să păstrăm niște reguli. Populația trebuie să știe că atunci când alege să nu se vaccineze poate să se situeze în procentul de 5% din cei care ajung în ATI. Încă nu știm cum își alege acest virus victimele", a mai adaugat medicul.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?

Citeste si: După AstraZeneca, încă un vaccin poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cât de periculoasă este, de fapt, tulpina britanică de COVID

Șofer grec A UCIS, într-un accident, un om în Bulgaria și a vrut să-și repare ilegal mașina în România: Bărbatul a fost reținut de polițiști

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Există o singură cale de ieșire din pandemie...” Când vor fi ridicate restricțiile?

După AstraZeneca, încă un vaccin poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies