Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Există o singură cale de ieșire din pandemie...” Când vor fi ridicate restricțiile?

,
Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României[Sursa foto: Facebook]

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o declarație de presă prin care a subliniat încă o dată importanța vaccinării anti-Covid-19. Ce a spus șeful statului despre ridicarea restricțiilor?


In articol:

Prezent la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită public un mesaj referitor la campania de vaccinare desfășurată în România. Ce precizări a făcut?

Klaus Iohannis a anunțat când ar putea reveni România la normal și ar putea fi ridicate majoritatea restricțiilor

Președintele Klaus Iohannis este optimist în ceea ce privește desfășurarea campaniei de vaccinare și a ținut să sublinieze că vaccinarea este singura modalitate prin care pandemia poate ajunge la final. Șeful statului i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze în număr cât mai mare pentru că acest lucru ar putea favoriza ridicarea graduală a restricțiilor și revenirea la o viață normală.

Klaus Iohannis a subliniat că deși se află în vigoare mai multe restricții, acestea nu pot pune capăt pandemiei, ci doar pot preveni răspândirea virusului în comunitate. În plus, președintele României le-a atras atenția românilor că în continuare există reguli ce trebuie respectate, chiar dacă a venit primăvara, iar multe persoane au tendința de a ignora anumite măsuri.

Citeste si: După AstraZeneca, încă un vaccin poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului?

„Suntem în plină pandemie. Să nu avem impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia. Restricțiile impuse nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar scad impactul. Încetinesc răspândirea pandemiei. Dăm o șansă medicilor să îi trateze pe cei care fac forme grave.

Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin și chiar dacă există multe dezbateri și discuții, EMA a aprobat toate tipurile de vaccin.

Ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure. De aceea mă voi implica în continuare în campania de vaccinare.

Nu restrictiile înlătură pandemia, doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim. Să mergem la concerte, să mergem la teatru. E extrem de important și contez pe toți să participați la această campanie.(...). Eu am anunțat încă de anul trecut că ne pregătim și că vom fi pregătiți. Ne vom vaccina și până în vară vom fi în situația să renunțăm la foarte multe dintre restricții. Putem să ne gândim la renunțarea graduală la unele restricții.”, a precizat președintele României, Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro 

Klaus Iohannis a declarat că, în momentul de față, campania de vaccinare este un adevărat succes în România
Klaus Iohannis a declarat că, în momentul de față, campania de vaccinare este un adevărat succes în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Virusul care face ravagii în România!  E mai grav decât COVID-19

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunțul momentului! Restricțiile ar urma să fie ridicate. Care sunt condițiile?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies