Când vor fi deschise primele centre de vaccinare de tip drive-thru și cum vor funcționa? Valeriu Gheorghiţă a dat toate detaliile

,
În România urmează să fie deschise primele centre de vaccinare drive thru
În România urmează să fie deschise primele centre de vaccinare drive thru[Sursa foto: unsplash]

România își dorește să accelereze campania de vaccinare, astfel încât să se atingă cât mai repede imunitatea colectivă și astfel să se renunțe, treptat, la restricții. Ce a anunțat Valeriu Gheorghiţă despre centrele de vaccinare de tip drive-thru?


In articol:

Autoritățile din România aduc de fiecare dată în discuție subiectul vaccinării anti-Covid-19 precizând că doar prin creșterea numărului de persoane vaccinate se va putea reveni la o viață normală, fără restricții. Ce reprezintă centrele de vaccinare de tip drive-thru și când vor fi deschise?

Valeriu Gheorghiță, noi informații despre centrele de vaccinare de tip drive-thru  

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus continuă în România, iar specialiștii și-au propus ca în următoarea perioadă să simplifice și mai mult modalitatea prin care oamenii pot ajunge să se vaccineze. Românii pot face deja acest lucru apelând la medicul de familie, iar acum, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre centrele de vaccinare de tip drive thru. Practic, în aceste centre vaccinarea ar urma să se facă fără programare, iar persoanele care vor alege să se vaccineze în aceste locuri vor primi serul Pfizer. Primele astfel de centre ar urma să fie deschise la finalul lunii aprilie, în București, Hunedoara, dar și în alte județe ale țării.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?

„Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de

tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor.”
, a spus preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, potrivit libertatea.ro .

Autoritățile spun că până la 1 iunie România ar trebui să aibă 5 milioane de persoane vaccinate
Autoritățile spun că până la 1 iunie România ar trebui să aibă 5 milioane de persoane vaccinate[Sursa foto: unsplash]

Valeriu Gheorghiță a menționat că vaccinarea în aceste centre de tip drive thru se va face după completarea unui chestionar în zona de triaj. 

Decizia de a deschide astfel de centre de vaccinare vine în contextul în care România își dorește ca numărul persoanelor vaccinate anti-Covid-19 să crească semnificativ în perioada următoare, iar până la data de 1 iunie se se ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate.

În acest fel, vaccinarea ar putea fi la îndemâna oricui.

Citeste si: Veste bună pentru români! Restaurantele din țară, deschise indiferent de rata de incidență. Care este singura condiție?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vaccinul AstraZeneca, ar putea fi eliminat de încă o țară! Ce stat a luat decizia

ULTIMA ORĂ Universitatea din Washington anunță că numărul REAL al deceselor din România este de TREI ORI mai mare decât cel raportat de autorități

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Anunțul momentului! Persoanele vaccinate anti-COVID în străinătate au posibilitatea să facă rapelul în România. Ce pași trebuie să urmați

Care sunt vaccinurile obligatorii din România, fără de care copiii nu pot merge la școală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies