Veste bună pentru români! Restaurantele din țară, deschise indiferent de rata de incidență. Care este singura condiție?

,
Ce condiție ar putea fi impusă pentru ca restaurantele să rămână deschise permanent
Ce condiție ar putea fi impusă pentru ca restaurantele să rămână deschise permanent[Sursa foto: unsplash]

Premierul Florin Cîțu a anunțat că alături de reprezentanții autorităților caută soluții pentru ca revenirea la normal să se facă într-un timp cât mai scurt. În ce condiții ar putea fi redeschise complet restaurantele?


In articol:

Industria HoReCa a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, motiv pentru care autoritățile vor ca aceste afaceri să se redeschidă, însă fără a exista riscul de răspândire a noului coronavirus. Ce anunț a făcut premierul Florin Cîțu despre funcționarea restaurantelor și hotelurilor?

Condiția care ar putea fi impusă pentru redeschiderea restaurantelor și hotelurilor din România

Reprezentanții autorităților din România dau asigurări că revenirea la viața normală s-ar putea face într-un timp relativ scurt, însă doar dacă oamenii vor alege să se vaccineze în perioada următoare. Întrebat despre redeschiderea restaurantelor și hotelurilor din România, premierul Florin Cîțu a anunțat că există o propunere potrivit căreia acestea să funcționeze indiferent de rata de incidență, dar cu condiția ca întreg personalul să se vaccineze. Premierul a menționat că propunerea a venit din partea industriei HoReCa și nu din partea guvernului, iar în următorul interval de timp se va face o analiză pentru a vedea dacă măsura va fi adoptată.

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Avertismentul lui Nelu Tătaru: "Soluțiile sunt aproape de ochii noștri, iar salvarea constă în..." Ce trebuie să facă toți românii

Premierul Florin Cîțu a precizat că majoritatea restricțiilor ar putea fi ridicate dacă va crește numărul persoanelor care se vor vaccina, motiv pentru care i-a îndemnat pe români să facă acest lucru pentru a avea libertate de mișcare atât în afara granițelor țării, cât și în România.

„Industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin și nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. Trebuie să vedem partea asta de după pandemie și am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate.

Pentru restaurante am propus și discutăm- nu este o decizie luată, dar discutăm -  ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență. Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență- crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie (închis), dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat.(...). Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele- trebuie să ne vaccinăm. Toarte aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm.”, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: O noua tulpină de coronavirus a ajuns în Europa! Cât de periculoasă este de fapt mutația COVID din India?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Momentul mult așteptat de toți românii! Restricțiile vor fi ridicate de la 1 iunie?! Anunțul a fost făcut

VIDEO Țara în care peste 7,2 milioane de sinistraţi au nevoie "disperată" de adăpost, după inundațiile mortale de proporții biblice

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Școala online va continua și după finalul pandemiei! Ce a declarat Ministrul Educației

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies