Anunțul momentului! Restricțiile ar urma să fie ridicate. Care sunt condițiile?

,

Florin Cîțu a anunțat că există posibilitatea ca restricțiile să fie ridicate în anumite localități. Iată care sunt acestea!


In articol:

Florin Cîțu a anunțat în urmă cu puțin timp că, în localitățile în care 60% din populație este vaccinată, se vor ridica restricțiile.

Citeste si: Carantină prelungită încă 7 zile! Unde s-au anunţat restricțiile?

Florin Cîțu, despre ridicarea restricțiilor

Potrivit lui Florin Cîțu, ridicarea restricțiilor depinde de cetățeni, deoarece intenția oamenilor de a se vaccina, poate reduce numărul de infectări cu coronavirus.

Mai mult, Florin Cîțu a subliniat faptul că se are în vedere vaccinarea a 5 milioane de români până la finalul lunii iunie și a mai adăugat că dacă românii vor într-adevăr să revină la normalitate, tot ce trebuie să facă este să se vaccineze, potivit Capital.

Citeste si: Restricții de Paște 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere

"În acest moment trebuie să avem această campanie de succes dacă vrem să revenim: să ne vaccinăm. Am fost optimist după discuțiile pe care le-am avut cu oamenii de afaceri din Cluj-Napoca. Vorbim de o altă situație dacă oamenii se vaccinează.

Nu aș vrea în acest moment (n.r: era vorba de beneficii suplimentare pentru cei care se vaccinează): până la finalul lui iunie vrem să avem vaccinați 5 milioane de oameni.

Poate în zonele în care avem 60% din populație vaccinată să nu mai fie restricții. Putem să discutăm altfel despre o anume industrie dacă persoanele sunt vaccinate. Dacă românii vor să revină la normalitate trebuie doar să se vaccineze", a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Florin Cîțu, despre funcționarea restaurantelor

Totodată, Florin Cîțu a precizat că pandemia de coronavirus a afectat cel mai mult resturantele.

Acesta a adăugat că restaurantele ar putea să funcționeze în cazul în care personalul se vaccinează și să nu mai fie legate de rata de incidență.

"Cel mai mult au fost afectate restaurantele. Restaurantele să nu mai fie legate de rata de incidență dacă își vaccinează personalul. Ar putea avea acest statut special. Sunt sigur că și companiile vor asta. E în beneficiul tuturor", a mai spus Cîțu la Digi24.

Citeste si: Ultima oră! Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere? Anunțul premierului: „Slujbele vor fi...”

Mai mult, Florin Cîțu a spus că pentru a convinge oamenii de la țară să se vaccineze, va fi nevoie de persoane influente pentru a realiza acest lucru, cum ar fi preoții, primarii, sau învățătorii.

" La sate trebuie să avem o strategie diferită: să se vaccineze în văzul oamenilor; mă mai vaccinez din nou dacă trebuie.

E vorba de persoanele influente: preot, primar, învățător care să se implice activ în campanie", a adăugat Cîțu.

El a mai adăugat că se fac eforturi pentru a pregăti România pentru data de 1 iunie, în contextul în care din ce în ce mai mulți români își programează deja concediile sau festivalurile unde vor să meargă.

" Vreau să pregătim și cum arată România după 1 iunie. Acest comitet trebuie să pregătească toate detaliile: cum o să arate România când merg românii în concediu, la un festival și așa mai departe.

Nu e ceea ce propun eu, ci ceea ce vine de la industrie: industria îți propune; dacă ai acces a vaccin și nu te vaccinezi e complicat. În România există un interes de 50-60% din oameni care vor să se vaccineze și asta o să se vadă în măsuri", a mai spus Florin Cîțu.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste bună pentru români! Restaurantele din țară, deschise indiferent de rata de incidență. Care este singura condiție?

Klaus Iohannis a promulgat legea privind incriminarea traficului de substanţe dopante cu grad mare de risc

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

CFR anunță trenuri directe din țară spre litoral, pentru minivacanța de Paște

Anunțul momentului despre ridicarea restricțiilor! Când va reveni România la normalitate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies