CFR anunță trenuri directe din țară spre litoral, pentru minivacanța de Paște

,
tren direct litoral
CFR Calatori a pus la dispozitia romanilor trenuri directe spre litoral in perioada minivacantei de Paste

Trenuri directe din țară spre litoral, în minivacanța de Paște. Călătorii, rugați să își cumpere bilete din timp  


In articol:

Luni, 19 aprilie, CFR Călători a anunțat că vor fi introduse legături cu trenuri directe din țară spre litoral, pe perioada minivacanței de Paște. Compania va suplimenta și numărul de vagoane pentru trenurile către cele mai solicitate destinații, conform Mediafax.

Trenuri directe din țară spre litoral, în minivacanța de Paște

În minivacanța de Paște, mai exact în perioada 30 aprilie- 4 mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi/ Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, potrivit Digi24.

Trenurile către cele mai solicitate destinații vor fi, de asemnea suplimentate cu vagoane clasă, de dormit și cușetă, inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia.

Reprezentanții CFR Călători au lansat un apel la pasageri, pentru a-și planifica din timp călătoriile. Călătorii sunt, de asemnea, sfătuiți să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp biletele, care pot fi cumpărate online, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați.

Citeste si: Noul Mers al Trenurilor 2021. Cum se va circula de sarbatori! Iata anuntul facut de CFR Calatori!

Stundenţii au pierdut gratuitatea la tren

După şedinţa de Guvern,  Florin Cîţu   a declarat faptul că gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi se modifică şi se revine la 50%.

„Eu nu văd aici un capăt de ţară şi m-am uitat şi la ce se întâmplă în restul Europei”.  a spus prim-ministrul. Premierul a amintit de reducerile acordate de diverse state europene studenţilor pentru călătorii.

„În Austria, studenţii au o reducere de 60%, iar, dacă aceştia călătoresc în grup, adulţii, însoţitorii călătoresc gratuit. Elevii şi ucenicii au gratuitate în schimbul unei taxe de 19,60 de euro pe an. În Belgia studenţii au până la 50% reducere. Putând să aleagă dintr-o gamă largă de oferte.

Există şi carduri cu care în schimbul a 50 de euro pot avea orice zece călătorii pe orice distanţă.

Citeste si: Greva CFR in toata tara. 19 trenuri s-au anulat, 1400 de angajati protesteaza. Se incearca falimentarea SCLR

Studenţii până în 26 de ani au până la 56% reducere, în Bulgaria. În Cehia elevii şi studenţii între 18 şi 26 de ani au reducere de 75%. În Croaţia studenţii au reducere de 50% la un număr nelimitat de călătorii. În Estonia studenţii au reducere de 30%, în Finlanda 30% reducere, studenţii şi elevii au reducere în Franţa de 50% la transportul feroviar”, a explicat prim-ministrul.

Citeste si: Guvernul elimină gratuitatea la tren a studenţilor! Cum au reacţionat tinerii la această veste?

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

S-au anunțat restricțiile pentru minivacanța de Paște! Ce le este interzis românilor de 1 Mai?

OMS explică cele trei caracteristici-cheie ale variantei Omicron: asta trebuie să aflăm

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a comunicat ce se va intampla cu restrictiile in noaptea de Pasti!

Ce salarii există la Poșta Română și cât ajunge să câștige un poștaș în 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies