Restricții de Paște 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere

,
Paste 2021
Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere[Sursa foto: unsplash]

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii. Situația este în continuare una extrem de dificilă în România, însă autoritățile au reușit să mulțumească pe toată lumea în preajma sărbătorilor de Paște. Ce e obligatoriu pentru slujba de Înviere?


In articol:

Spre deosebire de anul trecut, românii vor putea merge la slujba de Înviere anul acesta, dar vor fi nevoiți să respecte mai multe măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Ce trebuie să știe românii care vor asista la slujba de Paște

slujba de Paște
Ce e obligatoriu pentru slujba de Paște?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când pică Duminica Floriilor 2021. Ce tradiții trebui să respecți în această zi

Cîțu anunță care vor fi regulile de Paște 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni seară, la Digi 24, care vor fi regulile pe care credincioșii trebuie să le respecte în noaptea de Înviere, toate detaliile fiind discutate miercuri cu reprezentanții Bisericii.

„Trebuie să avem nişte reguli speciale şi de Sărbătorile Pascale. Vom lua cele mai bune măsuri. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanţare. Trebuie să avem proceduri clare, pe care să le înţeleagă toată lumea. Toţi vor să aibă o normalitate (n.r Horeca). Noi vrem cu toţii să revenim la normalitate. Singura cale e vaccinarea. Cine e vaccinat poate emrge la concert, la mare, în străinătate, la hotel. De aceea avem acea bornă până la 1 iunie. La Cluj, suntem cu vaccinarea la 30%, în Bucureşti avem de la 20%. Dacă românii vor să revină la normalitate, trebuie doar să se vaccineze.

Obiectivul meu e atins. Am adus dozele în România. La 60% din populaţia României la vaccinată, vom ridica restricţiile”, a spus Cîţu.

Citeste si: Momentul mult așteptat de toți românii! Restricțiile vor fi ridicate de la 1 iunie?! Anunțul a fost făcut

Florin Cîţu a vorbit şi despre relaxarea de la 1 iunie. Acesta susține că pentru a reunța la restricții, românii trebuie să se vaccineze.

  „Am discuţii cu acel Comitet ministerial cum va arăta România după 1 iunie. Avem nevoie de 5 milioane de români vaccinaţi. Pregătim modul în care vom merge în concediu, la restaurante, trebuie să facem un pas înainte. Trebuie să vaccinăm de 60+70, unde putem vorbi de renunţarea la masca de protecţie”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul de Interne, despre regulile din noaptea de Paște

Ministrul de Interne, Lucian Bode,  a vorbit în urmă cu câteva zile despre regulie din noaptea de Înviere. Potrivit acestuia, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00, inclusiv în Vinerea Mare.

slujba Paște
Cei care nu participă la slujba din noaptea de Paște să rămână acasă[Sursa foto: Pexels]

Ministrul de Interne a reamintit că, potrivit Hotărârii de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă, în noaptea de 1/2 mai, adică în noaptea de Paște, va fi permisă circulația în intervalul 22.00

– 05.00. De asemenea, în Vinerea mare magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00.

El le cere românilor să rămână acasă în noaptea de Paște, dacă nu merg la slujba de Înviere, subliniind că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

Citeste si: Anunțul momentului despre ridicarea restricțiilor! Când va reveni România la normalitate?

„Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică (…).

În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a spus Lucian Bode.

Toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, adică în noaptea de Paște, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, se arată în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021. Mai mult, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, în toate localitățile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Florin Cîțu, prima decizie din poziția de ministru interimar al Sănătății! Ce schimbări a făcut premierul

Incident la Therme București: Toți vizitatorii au fost evacuați de urgență

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Carantină în București de Paște? Anunț oficial: „Decizia de carantinare se ia pe baza...”

Când pică Duminica Floriilor 2021. Ce tradiții trebui să respecți în această zi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies