Carantină în București de Paște? Anunț oficial: „Decizia de carantinare se ia pe baza...”

,

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre carantina în București de Paște, după ce au fost anunțate noile criterii prin care poate fi impusă această măsură.


In articol:

Autoritățile au stabilit o nouă grilă prin care poate fi declarată carantinarea unei anumite zone, iar acest lucru a stârnit controverse, multe persoane întrebându-se dacă, în acest context, Bucureștiul ar putea intra în carantină de Paște. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu?

Restricții în București în perioada Paștelui? Declarațiile oficiale ale ministrului Sănătății

Într-o postare pe contul personal de Facebook, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că nu se va lua decizia carantinării Bucureștiului de Paște, chiar dacă s-au schimbat criteriile în baza cărora este definită carantinarea zonală.

Vlad Voiculescu a anunțat că nu vor fi introduse noi restricții în perioada următoare și că vor rămâne în vigoare doar măsurile care au fost impuse anterior pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.  S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă.”, este mesajul postat pe Facebook de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Citeste si: Guvernul a adoptat noi măsuri! Cum se va circula în noaptea de Paște și ce program vor avea magazinele? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Ministrul Sănătății a anunțat că nu este luată în calcul carantinarea Bucureștiului în perioada Paștelui
Ministrul Sănătății a anunțat că nu este luată în calcul carantinarea Bucureștiului în perioada Paștelui[Sursa foto: unsplash]

Ministrul

Sănătății a ținut să precizeze că noile criterii vin doar să clarifice modul în care poate fi impusă carantina și că o astfel de măsură poate fi luată doar în momentul în care sunt îndeplinite mai multe condiții.

În momentul de față, rata de incidență a cazurilor de coronavirus este în scădere în Capitală, autoritățile menționând că măsurile impuse până în prezent și-au dovedit eficiența și că nu este nevoie de introducerea unor noi restricții, cu atât mai puțin în perioada Paștelui.

Potrivit informațiilor oficiale, în noaptea de Înviere vor fi ridicate restricțiile de circulație, astfel încât românilor li se va permite să participe la slujba de Înviere. 

Citeste si: S-a prelungit carantina cu încă 14 zile, în județul Ilfov! Ce oraș este vizat de noile restricții

 

Citește-ne pe

Citește și:

Este necesară carantina de două săptămâni în România? Adrian Marinescu: „Va fi o situație grea în săptămânile care urmează...”

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Carantină timp de 14 zile! Raed Arafat a emis ordinul după ce incidența a ajuns la 9,54 cazuri la mia de locuitori. Unde se aplică restricțiile?

Care ar fi cauzele tragediei petrecute luni la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală? Primele concluzii ale anchetatorilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies