Carantină timp de 14 zile! Raed Arafat a emis ordinul după ce incidența a ajuns la 9,54 cazuri la mia de locuitori. Unde se aplică restricțiile?

,
Carantina a fost prelungită pentru încă 14 zile în Bragadiru
Carantina a fost prelungită pentru încă 14 zile în Bragadiru[Sursa foto: Instagram]

Pentru că numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să rămână ridicat, rata de incidență ajungând la 9,54 cazuri la 1000 de locuitori, autoritățile au decis prelungirea carantinei cu 14 zile. Unde se aplică restricțiile?


In articol:

Dacă în anumite zone măsura carantinării a dat cele mai bune rezultate într-un timp foarte scurt, există și situații în care rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid-19 s-a menținut ridicată, motiv pentru care s-a luat decizia prelungirii carantinei. Unde vor fi valabile în continuare restricțiile timp de 14 zile?

Carantină începând de luni seara. Autoritățile au făcut anunțul!

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu încă 14 zile în orașul Bragadiru. Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că numărul de îmbolnăviri nu a scăzut în ultima perioadă de timp, ci este în continuare foarte mare. Astfel, cu o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 de 9,54 la mia de locuitori, Bragadiru rămâne în carantină încă 14 zile, începând cu data de 12 aprilie, ora 22:00.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, Hotărârea nr. 88 din 12.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov”, a transmis Prefectura Ilfov, potrivit libertatea.ro .

Citeste si: Guvernul a adoptat noi măsuri! Cum se va circula în noaptea de Paște și ce program vor avea magazinele? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

După

ce a analizat cu atenție situația, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a înaintat propunerea de carantinare, iar ulterior, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a emis ordinul privind carantinarea orașului Bragadiru de luni, 12 aprilie, ora 22:00. Restricțiile vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile.

Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține ridicat în Bragadiru
Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține ridicat în Bragadiru[Sursa foto: unsplash]

Restricții sunt valabile în continuare la nivelul întregii țări, în funcție de rata de incidență, astfel că dacă în anumite zone măsurile mai severe se aplică doar în weekend, în altele sunt în vigoare pe toată durata săptămânii. 

Deși au existat zvonuri referitoare la impunerea unor noi restricții în perioada sărbătorilor pascale, autoritățile au dat asigurări că nu este luat în calcul un astfel de scenariu, ci din contră, în noaptea de Înviere vor fi ridicate restricțiile de circulație pentru a le permite oamenilor să participe a slujba de Înviere și să meargă la biserică pentru a lua Lumina Sfântă.

Citeste si: Este necesară carantina de două săptămâni în România? Adrian Marinescu: „Va fi o situație grea în săptămânile care urmează...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste importantă pentru toți românii! Se întâmplă din august. Florin Cîțu a făcut marele anunț

Un băiețel de 4 ani din Pitești a scăpat ca prin minune, după ce a căzut de la etajul 1

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Florin Cîţu, declarații de ultimă oră despre sărbătorile de Paşte! Starea de alertă se prelungește

Se introduce carantină națională? Surse din Ministerul Sănătății au soluția care ”ar face minuni”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies