Se introduce carantină națională? Surse din Ministerul Sănătății au soluția care ”ar face minuni”

,
carantina nationala romania
Un secretar de stat din Ministerul Sanatatii sustine instaurarea unei carantine nationale

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, continuă să susțină necesitatea introducerii unei carantine naționale, pentru a limita transmiterea noului coronavirus.


In articol:

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății este de părere că introducerea unei carantine naționale  ar fi o metodă eficientă pentru a limita transmiterea coronavirusului. Ea susține că o carantină națională timp de două săptămâni ”ar face minuni”.

Se impune carantină națională? Ce a declarat Andreea Moldovan

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a

declarat că o carantină la nivel național, chiar și pe o perioadă de două săptămâni „ar face minuni” pentru prevenirea răspândirii coronovirasului în următoarea perioadă, dar întelege motivul pentru care populația generală nu ar fi receptivă la o astfel de măsură.

”Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan, potrivit  digi24.ro.

Andreea Moldovan este de părere că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată s-au demonstrat a fi eficiente și au contribuit la o scădere a numărului de infecții cu COVID.

”Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile

ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat Moldovan.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății nu regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională  și a afirmat că înțelege cât de dificilă ar fi această decizie pentru viața de zi cu zi a cetățenilor.

”Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta.

Citeste si: Urgență sanitară mondială! Ce alt virus face ravagii în lume? OMS a făcut anunțul

În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe.

Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a concluzionat Andreea Moldovan.

Citeste si: Anunțul momentului de la Raed Arafat, despre regulile pentru înmormântări!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Urgență sanitară mondială! Ce alt virus face ravagii în lume? OMS a făcut anunțul

Dovedit științific: Vara s-a lungit în Ungaria, iar toamna s-a scurtat

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Cum vor fi înmormântați oamenii care mor de COVID? Reguli noi, după decesul Corneliei Catanga

Care sunt regulile pe care creștinii trebuie să le respecte în postul Paștelui

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies