Andreea Moldovan, carantina ar fi cea mai bună soluție în acest moment! Secretarul de stat în Ministerul Sănătății afirmă că: ”Este o decizie dificilă pentru că oamenii se tem de limitări”

,
Andreea Moldovan, despre impunerea carantinei
Carantina, cea mai buna solutie in acest moment?![Sursa foto: Facebook]

Andreea Moldovan este de părere că impunerea carantinei naționale, chiar și pentru scurt timp, ar face minuni în această perioadă. Însă, ea a afirmat că este foarte greu să iei o decizie în contextul în care oamenii se tem de limitări.


In articol:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a afirmat că două săptămâni de carantină națională ar face minuni pentru țara noastră, însă, este foarte dificil să se ia o astfel de hotărâre.

Andreea Moldovan, despre impunerea carantinei naționale în România

Andreea Moldovan a declarat că, impunerea carantinei naționale în România pe o perioadă de două săptămâni ar putea aduce beneficii majore țării noastre, în condițiile în care perioada de incubație a virusului este de două

săptămâni, astfel el ar putea fi stopat.

”Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la un post de radio.

Andreea Moldovan, despre impunerea carantinei
Oamenii nu ar accepta o limitare atat de dura[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raed Arafat, decizie importantă! Magazinele rămân închise după ora 18?! Ce se va întâmpla cu măsurile aflate în vigoare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a afirmat că noile restricții implementate în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată au demonstrat că sunt eficiente, tocmai că au contribuit la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

”Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a mai adăugat Moldovan. 

Andreea Moldovan, despre impunerea carantinei
Andreea Moldovan este de părere că două saptamani de carantina ar face minuni[Sursa foto: PixaBay]

Andreea Moldovan a mai declarat că înțelege că nu s-ar putea impune o măsură precum carantina națională, deoarece este o decizie dificilă în special pentru oameni, care se tem de limitele impuse de o astfel de măsură.

„Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a

conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Citeste si: Când vom renunța complet la masca de protecție? Alexandru Rafila a oferit răspunsul: „Am putea scăpa prin...”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Raed Arafat, decizie importantă! Magazinele rămân închise după ora 18?! Ce se va întâmpla cu măsurile aflate în vigoare

Clotilde Armand a trimis 'potera' în cluburile de fițe din Sectorul 1: 'A trecut vremea în care patronii ignorau legea'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Regula coșului de cumpărături. Prefectul Capitalei a anunțat câte persoane vor avea voie în magazine și cum se va face accesul

Organizația Mondială a Sănătății, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea.” Ce spun specialiștii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies