Raed Arafat, decizie importantă! Magazinele rămân închise după ora 18?! Ce se va întâmpla cu măsurile aflate în vigoare

,
Arafat despre inchiderea magazinelor la ora 18
Se vor inchide magazinele la ora 18?[Sursa foto: unsplash]

Raed Arafat a luat o hotărâre importantă în vederea măsurilor aflate în acest moment în vigoare. Secretarul de stat are o explicație pentru toate. Magazinele rămân închise după ora 18:00?!


In articol:

Secretarul de stat, Raed Arafat, este de părere că telemunca și programul decalat al angajaților  le permite să meargă la cumpărături până în ora 18:00, acolo unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei de incidență ridicate.

Raed Arafat, despre programul magazinelor

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a subliniat că în acest moment sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajați, telemunca și programul de lucru decalat, care le permite acestora să meargă la cumpărături înainte de ora 18:00 în localitățile în care magazinele se închid mai devreme din cauza ratei de infectare ridicate cu COVID-19. Raed Arafat le transmite să le solicite angajatorilor aceste drepturi.

”Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară.

Raed Arafat
Magazinele se inchid la ora 18:00[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Când vom renunța complet la masca de protecție? Alexandru Rafila a oferit răspunsul: „Am putea scăpa prin...”

Secretarul de stat a dat ca exemplu Departamentul pentru Situații de Urgență

din cadrul MAI, care a adoptat programul de muncă decalat și care le perimite angajaților să-și facă cumpărăturile pe timpul zilei.

Raed Arafat a mai spus că el apelează la comenzile online, nu merge la magazin în această perioadă. Acesta a mai explicat că incidența de 7,5 la mie reprezintă ”o cifră mare” în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus și dă exemplu Germaniei care în zonele cu rata de 2 la mia de locuitori limitează deplasările pe distanțe de 15 kilometri.

Florin Cîțu, despre închiderea magazinelor la ora 18

Premierul Florin Cîțu a declarat că lucrurile vor rămâne așa, iar măsurile nu vor fi ridicate sau schimbate pentru că dau rezultate.

„Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie, nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti.

Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior. Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă. În acest moment lucrurile rămân așa cum sunt pentru că dau rezultate”, a afirmat premierul.

Premierul a subliniat că această măsură de închidere a magazinelor la ora 18:00 în zonele cu rata de infectare ridicată a dus la scăderea cazurilor pozitive, tocmai pentru că mobilitatea, factorul principal care duce la răspândirea virusului, a fost limitat.

Citeste si: Se schimbă programul magazinelor, în Bucureşti? Prefectul Capitalei a făcut anunțul!

 

Citește-ne pe

Citește și:

ULTIMA ORĂ! Florin Cîţu a spus CÂND vom scapa de restricții definitiv! Iata DATA la care va fi facut primul pas spre normalitate in România!

Au început atacurile în coaliție - Lider PNL, acuzații după vizita lui Grindeanu la Galați: 'Înțeleg disperarea acestuia de a-și reface imaginea'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Organizația Mondială a Sănătății, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea.” Ce spun specialiștii?

Model de plângere la Poliție pentru tulburarea liniștii publice

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies