Guvernul a adoptat noi măsuri! Cum se va circula în noaptea de Paște și ce program vor avea magazinele? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

,
Restrictii de Paste 2021
Se vor ridica restrictiile de Paste[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul a adoptat noi măsuri pentru perioadă Sărbătorilor de Paște. Oficialii au decis cum se va circula în noaptea de Înviere. Se prelungește programul magazinelor?


In articol:

Guvernul a prelungit starea de alertă pentru 30 de zile și a adăugat noi măsuri pentru perioada Sărbătorilor Pascale.

Restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de Paște?

Potrivit documentului adoptat de Guvern, în noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Românii vor putea merge la slujba de înviere și au permisiunea de a circula până la ora 5 dimineața.

Restrictii de Paste 2021
Romanii vor putea merge la slujba de Înviere[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, în Hotărârea emisă de Guvern este prevăzută prelungirea programului magazinelor până la ora 20:00, în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00. Însă, această măsură este valabilă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

”Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la
domiciliu.”,

se arată în anexa Hotărârii de Guvern.

Restrictii de Paste 2021
Oamenii pot participa la slujba pe Pasti

Documentul prevede că, în toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20:00-05:00, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan. 

Citeste si: Guvernul României, decizie de ultimă oră! Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul: „Hotărârea de Guvern...” Ce se întâmplă cu Paştele ortodox?

Hotărârea prevede și cazarea turiștilor pe litoral în limita de 70%

Hotărârea adoptată de Guvern mai prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%. Astfel, numărul turiștilor de pe litoral va fi limitat în acest an de 1 mai.

„Se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, astfel cum sunt definite la art.

2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi

Restrictii de Paste 2021
Prezenta pe litoral este limitată [Sursa foto: PixaBay]

a) Zona Mamaia Nord, județul Constanța
b) Năvodari, județul Constanța
c) Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța
d) Constanța, județul Constanța
e) Agigea, județul Constanța
f) Eforie Nord, județul Constanța
g) Eforie Sud, județul Constanța
h) Techirghiol, județul Constanța
i) Tuzla, județul Constanța
j) Costinești, județul Constanța
k) Neptun-Olimp,

județul Constanța
l) Jupiter, județul Constanța
m) Cap Aurora, județul Constanța
n) Venus, județul Constanța
o) Saturn, județul Constanța
p) Mangalia, județul Constanța
q) 2 Mai, județul Constanța
r) Vama Veche, județul Constanța.”

Citeste si: Este necesară carantina de două săptămâni în România? Adrian Marinescu: „Va fi o situație grea în săptămânile care urmează...”

Documentul privind prelungirea stării de alertă poate fi consultat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, de asemenea, și anexa care prevede noile măsuri.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Este necesară carantina de două săptămâni în România? Adrian Marinescu: „Va fi o situație grea în săptămânile care urmează...”

Selecţionerul Danemarcei A DEZVĂLUIT ce le-a spus colegilor, de pe patul de spital, Christian Eriksen

Câți bani a pierdut Culiță Sterp după ce a abandonat Survivor România. Ce nu a spus Faimosul despre competiție

Florin Cîţu, declarații de ultimă oră despre sărbătorile de Paşte! Starea de alertă se prelungește

Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la mare de 1 Mai și de Paște? Anunțul autorităților: „Legea n-o negociem cu nimeni!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies